Ogólne > Pomoc!
Posiadanie broni gazowej w Danii
cwsm111:
W centrach handlowych przygranicznych we Flensburgu , gazy obronne i wszelakie urządzenia obronne(nielegalne w DK)schodzą jak cieple bułeczki .
Jomir:
Droga Aniu, z czasem, jezeli czlowiek jezeli zyje w danym srodowisku (a nie obok), przesiaka chcac nie chcac.
A o obronie przez wrzask i ucieczke nauczaja wlasnie w Polsce.
Poczytaj, poogogluj, a znajdziesz.
Nawet sprawna dziewczyna nie pokona mezczyzny, no, chyba, ze dziewczyna jest stukilowa posiadaczka czarnego pasa w karate.
No, ale mnie to rybka.
Pamietaj, ze konsekwencja mandatu za posiadanie gazu, bedzie rowniez blokada na obwyatelstwo minimum 4,5 roku.
A za uzycie, oprocz kary wiezienia, mozliwe rowniez wydalenie z kraju (pomimo stalego pobytu), plus karencja na obowyatelstwo minimum 15 lat.
ALe kazdy robi jak uwaza.
Jak napisalam, mnie to rybka.
A o moje dzieci sie nie martw, jakos daja rade.
Za to jezeli tfu tfu cos sie stanie, to pierwsze co zrobie to zglosze to na policje!
spooky:
Za parę lat pewnie i tak "wszyscy będą chcieli do Polski", widząc co się dzieje obecnie na Zachodzie można tak przypuszczać ;)
Chociaż Dania jakoś się jeszcze trzyma.
A za użycie ... trudno zakładać, że atakujący - złoczyńca zgłosi na policję użycie gazu przeciwko jego osobie - cwsm111 jeden przykład zalinkował, dziewczyna się obroniła, po złoczyńcy słuch zaginął, wniosek - pamiętać by nie mówić o użyciu gazu ;)
Można też połączyć 2 sposoby = gaz + ucieczka, niekoniecznie trzeba się wówczas - po obezwładnieniu złoczyńcy - drzeć w niebogłosy ;)
Oczywiście każdy musi sam(a) sobie rozważyć za i przeciw.
happybeti:
spooky, taka juz moja natura, że NIGDZIE, czy to w Polsce, czy Danii, czy gdziekolwiek na świecie, nie zwracam ludziom uwagi, zaczepiając ich na ulicy. W Polsce, w "blokowiskach", również nie ośmieliłabym się młodzieńcom w dresach zwrócić uwagi, że się wydzierają czy rzucają śmieci na chodnik. Nie o kolor skóry tu chodzi, a o środowiska "żulerki ", "marginesu społecznego" , które istnieje na całym swiecie.
Do TEJ Polski, jaką "wyszykował" nam teraz "rząd Szydło" ? Do tej Polski "wszyscy będa chcieli" ? Nie rozśmieszaj mnie 8). Już się wszyscy pchają - drzwiami i oknami, granice zablokowane przez falę powracającyh emigrantów i szturmującyh je imigrantów... 8).
Co do "muslimów" i zwracania im uwagi na cokolwiek...cóż...jak do tej pory na swej drodze osobiście spotkałam samych "cywilizowanych" , wykształconych i grzecznych . Co ja na to poradzę, że nie miałam okazji "być bohaterska" i wykazać się w tej sprawie ;). Myslę, znając siebie, że żyjąc w takim miejscu, w takim srodowisku, jakim jest "getto" , zapewne też zaprzyjaźniłabym się z pewnymi rodzinami, tak zwyczajnie, po sąsiedzku. Większośc z nich to normalni ludzie, tak, jak normalni ludzie zamieszkują w "gettach", bo są tam dostępne mieszkania. Miałam koleżankę, mieszkającą w takiej spółdzielni (później kupili dom ). Z tego, co opowiadała, nie było problemów. Nikt ich nie okradał, nie zaczepiał ...
Co do przestrzegania prawa przez Duńczyków- jasne, przyznaję Ci rację , daje sie to zaobserwować, zwłaszcza jeżdżąc samochodem z przepisową prędkościa. Tylko...co to za argument ? Że 100 samochodów przejedzie "normalnie", a 5 z tego złamie przepisy. Czy to zwalnia i nas od ich przestrzegania ?
Jomir podała, jakie są fakty, jakie jest prawo. O czym tu dyskutować?
cwsm111:
--- Cytat: Jomir w 31 Sty 2016, 20:02:58 ---Nawet sprawna dziewczyna nie pokona mezczyzny, no, chyba, ze dziewczyna jest stukilowa posiadaczka czarnego pasa w karate.
--- Koniec cytatu ---
Bzdura.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej