Ogólne > Pomoc!
Posiadanie broni gazowej w Danii
spooky:
beti - Ani napisałaś " MASZ OBOWIĄZEK przestrzegać duńskiego prawa" - o to mi chodziło, że, internetowo czasami można pojechać. Ale to zdarza się pewnie każdemu ;)
A z Polską to chodzi mi o to, że "za parę lat" - kiedyś w przyszłości, nie chodzi o rząd, tylko o środowisko "białych ludzi", w nawiązaniu do miejsc, gdzie wkrótce takich ludzi może przestać być widać (np. Francja, UK, Niemcy z ponad milionem uchodźców w zeszłym roku, a przecież ten napływ nie został zahamowany, jak będzie tak jak w zeszłym roku to w 2016 będą 2 miliony ... razem 3 ... ściągną żonę i 3 dzieci i nagle z 3 milionów zrobi się 12), poza tym to nie są ludzie wychowani w duchu zachodnioeuropejskim, no, ale to zobaczymy. Chociaż jak już wspomniałem - Dania jeszcze trzyma się dobrze, bo przepisy trochę dostosowała (tylko ciągle nie rozumiem po co te zasiłki? - czy dla uchodźcy dom, wyżywienie, ubranie, oraz to, że nie spadną na nich bomby, nie są najważniejsze? - a jak dostaną pieniądze, za to, że tutaj przyjadą, a u siebie ani grosza by nie dostali - czy nikt nie wpadł na to, że to może przyciągać? Zresztą skąd przekonanie, że Europa musi pomagać? - przecież logiczne chyba jest, że Europa nie jest w stanie przyjąć dziesiatek milionów ludzi wychowanych w innej kulturze, po co w ogóle bawić się w takie coś? Głupota ludzi, którzy postradali zmysły i nie wiedzą co ze sobą zrobić, świata w taki sposób nie zbawią, a w świetle ostatnich wydarzeń widać dobitnie, że szkodzą swoim obywatelom) i za bardzo tutaj napływu nie widać, ale teraz wyjechać do Niemiec to chyba za karę ;)
cwsm111 - to sobie teraz podyskutujecie ;)
Jomir:
Od polityki macie inny watek :) HALO!!!
A wracajac do watku.
Zaczyna sie od tego czy "mozna miec w Danii", wec grzecznie odpowiadam, ze nie, bo tak mowia przepisy. No, ale gdziezby sie Polak przepisom podporzadkowal :)
Przepisy sa jakie sa, a co sami zrobicie Wasza sprawa. Tak to juz jest, ze czlowiek musi sie uczyc na wlasnych, a nie cudzych bledach, wiec hola :)
Wiec gaz w kieszenie i na lobuzow...
spooky:
HALO ;)
Jomir - ale po co to z tym Polakiem? Wyżej o takim podejściu trochę wspominałem ;) ... poza tym przepisy dotyczące np. prędkości są, i Duńczycy je łamią ... gdzieżby się Duńczyk podporządkował?
A wczoraj jak jechałem do sklepu to 2 metry za skrzyżowaniem stał na jezdni samochód, blokując przejazd w taki sposób, że trzeba było wjechać na przeciwny pas - gdyby coś z przeciwka jechało ... trzeba by hamować, w przypadku, gdy jeden samochód jedzie za drugim, skręcając w prawo - "wjechanie w tyłek" gwarantowane, gdzieżby Duńczyk pomyślał i zaparkował w miejscu, które nie będzie przeszkadzało innym, tak? ;)
A co powiesz o tej Dunce, która pewnie dzięki temu, że miała gaz, obroniła się przed gwałtem?
vordingborg:
--- Cytat: Jomir w 31 Sty 2016, 20:02:58 ---
Nawet sprawna dziewczyna nie pokona mezczyzny, no, chyba, ze dziewczyna jest stukilowa posiadaczka czarnego pasa w karate.
--- Koniec cytatu ---
15 latka poradziła sobie z trzema ciapatymi, bo trza lać a nie się bać !!!
http://egedal.lokalavisen.dk/tre-maend-overfaldt-15-aarig-kampsportspige-det-skulle-de-aldrig-have-gjort-/20151116/artikler/711179429/1017
Ania8520:
Jomir - jednak coś Ci z Polaka zostało :) Polska uszczypliwość :)
To że żyje się w danym społeczeństwie nie znaczy że musimy zmieniać swoje myślenie.
Ja rownież zyje z Duńczykami a poglądów nie zmieniłam a mimo to dogadujemy się ;)
Piszesz o Polaku i przepisach. Wyobraź sobie że nigdy nie złamałam prawa, nie dostałam mandatu ani punktów tez mi nie zabrali, nigdzie nie widnieje i zawsze zwracam pieniądze które otrzymam ekstra przy wydawaniu przez ekspedientkę z racji jej pomyłki ;)
Nigdy nie byłam na komisariacie...
Jestem chyba jakaś chora że boje się zeby mi nikt nie zrobił krzywdy ;) gdyby wszyscy przestrzegali prawa ja bym nie musiała się bronić ;)
A z drugiej strony myślisz ze jak ktoś mnie zaatakuje a ja go potraktuje gazem to on pójdzie i to zgłosi ? Chciałem ja zgwałcić ale mnie gazem potraktowała :D
Piszesz ze Tobie to lotto kto jak z nas przestrzega prawa, Ty tylko napisałaś jak to prawo w Danii wyglada. Jasne dzieki ale skoro Ci to lotto to chociaż nie drwij z tego i nie śmiej się z ludzi którzy czują lęk ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej