poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.
 

Aktualności:



Autor Wątek: paszteciki z mięsem  (Przeczytany 6872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mawi

  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Wiadomości: 532
  • Reputacja: +7/-9
  • Płeć: Kobieta
    • Status GG
paszteciki z mięsem
« dnia: 26 Lip 2008, 00:28:41 »
Paszteciki z mięsem
pyszne !!!

Składniki

farsz:
1,5 kg mięsa wieprzowego ( boczek lub łopatka)
2 cebule ,czosnek ,majeranek ,pieprz ,sól,liść laurowy
ciasto :
10 dag drożdży

200 g śmietany 12%

200g margaryny do pieczenia

70 dag mąki (typ 550 )

2 żółtka

1 jajko

1/2 łyżeczki cukru ,łyżeczka płaska soli


Etapy przygotowania

1. Farsz mięsny : mięso ugotuj z cebulą ,liściem laurowym,ze 4 ząbki czosnku .
Następnie przemiel mięso przez maszynkę ,i przesmaż na patelni,dopraw do smaku majerankiem ,solą,pieprzem .pozostaw do ostudzenia

2. ciasto:mąkę z margaryną posiekaj dodaj śmietanę,drożdże jajko i żółtka jaj ,sól ,cukier ,zagnieć ciasto ,powinno odstawać od blatu ,wałkuj placki na blacie w formie prostokąta układaj wzdłuż wałek z mięsa zawiń końce ,aby powstał rulon ,odetnij go od reszty ciasta i pokrój go w poprzek ,uformowane paszteciki układaj w odstępach na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz w piekarniku w temp. ok 220*C ok 10 -15 min
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

Offline Jarkoza

  • Zarejestrowany
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Wiadomości: 1
  • Reputacja: +0/-0
  • Płeć: Mężczyzna
  • [url=http://xrundel.com/films/fantasy]Фантастика[/url]
    • Скачать бесплатно на Xrundel.com
paszteciki z miesem
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Paź 2011, 10:51:14 »
Tyle tu pasztecikуw wiкc i ja wklejк moje ulubione. Przepis pochodzi z ksi±їki Ksi±їka Kucharska Z. Zawistowskiej 
30 dag m±ki
20 dag masіa
3 їуіtka
2-3 іyїki gкstej ¶mietany
sуl
Ciasto przygotowaж w przeddzieс pieczenia. M±kк przesiaж i posiekaж z masіem, dodaж їуіtka, ¶mietanк, posoliж i zarabiaж noїem aї do chwili aї wszystkie skіadniki poі±cz± siк. Owin±ж w pergamin lub foliк i pozostawiж na noc w zimnej lodуwce. Nastкpnego dnia nakіadaж farsz, formowaж paszteciki i piec. Jak dla mnie najlepsze z farszem miкsnym ::
 
Скачать бесплатно видео

poloniainfo.dk

paszteciki z miesem
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Paź 2011, 10:51:14 »