Ogólne > Rodzina ...

Socjal, rodzinne.

(1/3) > >>

self-sufficient:
Witam was :)
Mam takie pytanko,a mianowicie, czy może ktoś z was się orientuje jak to jest z pieniędzmi po urodzeniu dziecka, jeśli matka nie pracowała na pełny etat, a kontrakt trwał 3 miesiące? Czy pracujący ojciec może również ubiegać się o zasiłek po urodzeniu dziecka (dodam,że nie chodzi o małżeństwo)? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam !

ewelina1985:
Witaj jesli dziecko urodziło sie tutaj w Danii to automatycznie przyznaja Ci rodzinne(bornepenge( wyplacane kwrtalnie.Zadnych innych pieniedzy po urodzeniu dziecka na dziecko nie ma

self-sufficient:
Rodze dopabuse w styczniu, bylam zerejestrowana na 37 h/tyg i na skladanych papierach rowniez widniala taka ilosc godzin, niestety moj pracodawca oplacil podatek tylko za polowe etatu, co za tym idzie wyszlo mi kolo 90 h/miesiecznie, gdzie mialam tak naprawde okolo 60 h tygodniowo i w Jobcenter powiedziano mi,ze skoro to niepelny etat,to nic mi sie nie nalezy, nawet jesli dziecko urodze tutaj.

ewelina1985:
A jestes z chlopakiem zarejestrowana jako konkubinat? Bo jesli tak to wtedy naleza Ci sie rodzinne...Ja tutaj rodzilam nigdzie nie pracowalam,z mezem na poczatku bylam zarejestrowana jako konkubinat i rodzinne otrzymalam automatycznie,bez zadnego problemu

self-sufficient:
Nie jestem, nawet nie miałam pojęcia,że coś takiego tu istnieje. Wczoraj złożyliśmy papiery o pozwolenie, aby mógł wziąć mnie na swoje utrzymanie, dzięki temu będę mogła tu zostać legalnie, o ile wyrażą zgodę. A gdzie można dokonac rejestracji konkubinatu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej