Ogólne > Rodzina ...
Rodzinne
Baumi:
Tylko się upewniam czy mówimy o tym samym: mam na myśli normalne børnepenge. Jestem tu wraz z żoną od ponad 5 lat, oboje pracujemy na pełny etat, nigdy nie pobieraliśmy jakiejkolwiek pomocy i właśnie urodził nam się syn :)
Z Twojego postu ajka1971 wnioskuje, że masz na myśli jakieś szczególne przypadki, które chyba się do nas nie odnoszą. Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie. Dzięki :)
ajka1971:
wyslana przeze mnie wiadomosc dotyczyla tych, ktorych dzieci mieszkaja np w Polsce.
do Baumi
Du får automatisk børne- og ungeydelse udbetalt, hvis du og dit barn bor i Danmark.
Du får udbetalt børne- og ungeydelse (børnecheck) første gang i kvartalet efter, du er blevet forælder.
Eksempel:
Hvis du bliver forælder den 31. marts, vil du få børne- og ungeydelsen udbetalt første gang den 20. april. Hvis du derimod føder den 1. april, vil du få ydelsen udbetalt første gang den 20. juli.
jesli Ty i Twoja rodzina mieszkacie w Danii, dostaniecie automatycznie.
suso:
Dokładnie , pieniążki wpłyną przez nem konto na konto Twojej żony :)
Jomir:
Jezli mieszkasz tutaj od 5 lat i dziecko urodzilo sie w Danii to powinienes dostac "z automatu", po zarejestrowaniu dziecka w kosciele.
Podanie dotyczy nowo przybylych, ktorzy beda sie starali o "børnepnege" po raz pierwszy.
Baumi:
Dzięki za wyjaśnienie :) Miłego wieczoru... wracam do usypiania bobasa :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej