Ogólne > Rodzina ...
Rodzinne
_Ania_:
--- Cytat: Biedroneczka w 22 Paź 2012, 20:52:48 ---Zaloguj się na stronie borger.dk. Wypełniasz wniosek i wysyłasz przez internet.
--- Koniec cytatu ---
Czy możesz dokładniej napisac, gdzie znajdę ten wniosek na stronie? Jedyne co widzę, to informacje, że pieniądze są wypłacane automatycznie. Nie umiem znaleźc wniosku.
Baumi:
Mam ten sam problem co Ania. Również nie potrafię odnaleźć na stronie linka do wniosku. Moglby ktoś bardziej zorientowany wskazać gdzie on jest. Dzięki :-)
Jomir:
Nie mam teraz czasu grzebac dalej, ale prawdopodobnie, tak jak ze wszystkimi wnioskami, trzeba sie zalogowac na swoje konto i z niego skladac podanie. Jezeli znajde czas wieczorem, to sprobuje wejsc, na swoja strone. Tylko pytanie czy moja strona bedzie taka sama jak Wasza (mam na mysli, ze moja rodzina nie podlega prawom pracownikow z UE = dostajemy børnepenge "z automatu").
Baumi:
Dzieki. Problem w tym, ze po zalogowaniu widzimy informację, że pieniądze będą przelewane automatycznie - nie ma zadnej informacji o jakimkolwiek wniosku a i odnośnika do takowego nie dostrzegam niestety :/
ajka1971:
Bor du og dit barn ikke i Danmark, men er du EU-/EØS-borger og arbejder i Danmark, skal du søge om børne- og ungeydelse.
Det gør du ved at udfylde blanketten ’Ansøgnings- og oplysningsskema til udbetaling af børne- og ungeydelse’. Sammen med din ansøgning skal du sende en kopi af:
din ansættelseskontrakt fra din danske arbejdsgiver
dit barns fødselsattest/personbevis
For at få blanketten udleveret skal du kontakte Udbetaling Danmark via digital post til ’Familieydelser’ eller telefon 70 12 80 62.
Når du har udfyldt blanketten, skal du enten:
Sende blanketten og dokumentationen via digital post til ’Familieydelser’ eller
Sende blanketten og dokumentationen med posten til Kongens Vænge 8, 3400 Hillerød.
link do strony
https://www.borger.dk/Sider/Boerne-ungeydelse.aspx
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej