poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Nie dostałem dofinansowania do mieszkania  (Przeczytany 3817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dan

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Nie dostałem dofinansowania do mieszkania
« dnia: 23 Paź 2012, 13:44:33 »
witam,
mam pytanie j.w. złożyłem dokument o dofinansowaniu do mieszkania. Mieszkam z żoną i 2 dzieci na mieszkaniu 129 m. Dostałem odpowiedz odmowną. Tzn. dostałem pismo że zarabiam zbyt mało pieniedzy razem z żoną aby dostać dofinansowanie...hmm. Rozmawiałem z osobą, która wystosowała te pismo, stwierdziała że nie może nam pomóc: mamy znaleźć inne tańsze mieszkanie lub wynająć część swojego. Nie wiem czy jest ok. Mamy własną działalność. zarabiamy 13000 kr miesięcznie a czynsz bez opłat wynosi 8150 kr. Czy mamy jakąś inną możliwość o dofinansowanie? Proszę o info. Z góry dziękuję. Dan

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Nie dostałem dofinansowania do mieszkania
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Paź 2012, 17:37:16 »
Tzn. dostałem pismo że zarabiam zbyt mało pieniedzy razem z żoną aby dostać dofinansowanie...

Napewno rozumiesz dokladnie wszystko co wam odpisali ? bo po tym co napisales to brzmi to troche dziwnie skoro razem

zarabiacie zbyt MALO to nie powinniscie miec problemu z uzyskaniem dofinasowania , co innego jakbyscie zarabiali za duzo .

Posiadacie wlasna dzialanosc wiec to tez wplywa na rozpatrywanie wniosku .

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Paź 2012, 17:41:17 »
witam,
mam pytanie j.w. złożyłem dokument o dofinansowaniu do mieszkania. Mieszkam z żoną i 2 dzieci na mieszkaniu 129 m. Dostałem odpowiedz odmowną. Tzn. dostałem pismo że zarabiam zbyt mało pieniedzy razem z żoną aby dostać dofinansowanie...hmm. Rozmawiałem z osobą, która wystosowała te pismo, stwierdziała że nie może nam pomóc: mamy znaleźć inne tańsze mieszkanie lub wynająć część swojego. Nie wiem czy jest ok. Mamy własną działalność. zarabiamy 13000 kr miesięcznie a czynsz bez opłat wynosi 8150 kr. Czy mamy jakąś inną możliwość o dofinansowanie? Proszę o info. Z góry dziękuję. Dan

Niestety macie nadmetraż okolo 50 m , stad odmowa.
« Ostatnia zmiana: 23 Paź 2012, 17:56:36 wysłana przez varszafiak »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Paź 2012, 18:11:00 »
Komunna ma prawo uznac ze czynsz jest niewspólmiernie wysoki w stosunku do dochodów.
Czyli ze zarobki - 13000-sa zbyt male zeby wynajmowac mieszkanie za 8150 + oplaty czyli jakies 9000.

Gdyby komuna nie miala takiej mozliwosci wielu na kontanthjælp szukaloby mieszkania na Strandvej bo przeciez komuna i tak doplaci.

Moja rada - na pewno w liscie podane jest jak i  do kogo mozesz sie odwolac od tej decyzji. Spróbuj, moze inny urzednik bedzie mial inne zdanie.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

jens

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Paź 2012, 22:23:53 »
nikt nie musi nikomu dawac ,zmien mieszkanie na tansze ,i po klopocie.małe dochody jak na działalnosc ,myslałam ze wiecej sie wychodzi :o.tak z drugiej strony jak macie tak niskie dochody to gdzie rozum porywac sie na tak drogie mieszkanie i tylko liczyc ze dostanie sie dofinansowanie

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Paź 2012, 22:23:53 »

rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 19092
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
Pokłosie nie dla duńczyków

Zaczęty przez dania_dDział Hydepark

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 74351
Ostatnia wiadomość 07 Lip 2013, 01:30:31
wysłana przez aisak
UWAGA! Nie dla każdego A-kasse

Zaczęty przez animattDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 21830
Ostatnia wiadomość 08 Mar 2018, 03:50:19
wysłana przez animatt
Feriepenge - pracodawca nie chce wypłacić.

Zaczęty przez AsfaltDział Podatki

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 15937
Ostatnia wiadomość 22 Cze 2011, 18:30:58
wysłana przez tomekskive
Nie ma nic za darmo...

Zaczęty przez CzaryMaryDział Hydepark

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 25949
Ostatnia wiadomość 15 Kwi 2014, 13:26:04
wysłana przez CzaryMary