poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: pomyłki i inwestycje w Danii  (Przeczytany 3855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
pomyłki i inwestycje w Danii
« dnia: 27 Paź 2012, 19:30:46 »
taki temat ni z gruszki ni z pietruszki  :) rzecz w tym ze dunskie firmy mają wielką przyjemność na zarabianiu na obcokrajowcach przyklad > ok 1.5 roku temu mialem do zaplacenia pewien rachunek  ok 2000 .Było to o ok 600 koron za duzo ,ale zaplacilem .Po 3 miesiącach dostałem czek od nich na te 600 koron .Więc obliczając ile to wychodzi w inwestycjach na 3 miesiące dla przykladowo 10000 polakow to jest troche kasy  :( pozniej tez taki przyszedł rachunek .Mnie to to delikatnie mowiąc wkórv i zadzwonilem, do nich  >:(  zajęło mi to ok 1 tydzien 15 godzin przez telefon  ;D,poczym bez konkretnych wyjasnien firma windykatorska jakas frajerska dunska pomogla mi oczywiscie nie odplatnie rozwiazac ten problem Firma yousii jest tym złodziejem  ;D od netu a teraz ma kolejny problem >>>jechałem s-tog ale mialem bilet na zamalo stref ,nie z mojej winy oczywiscie bo rejseplanen.dk pokazał mi ile jest wiec dostałem kare 750 koron .Na netbanku sprawdziłem kilka dni pozniej ze zabrali mi automatycznie te pieniądze ,po czym od tego czasu co 3 do 5 dni biorą sobie pieniądze z mojego konta po 440, 300 ,240 koron .Kare za ten przejazd zaplaciłem dzisiaj bo dopabuse przyszedł papier z +100 koron rzecz jasna  ;D I to kur.. jest ok teraz musze na politi iść stracić mój bardzo cenny czas . ch :)j  by to strzelił .wyżaliłem sie  ::) rogi mina  ;D ;D ale czy wy mieliscie podobne problemy w tym doskonale zorganiozowanym komu- politi   8)systemie?
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 15
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +2/-1
Odp: pomyłki i inwestycje w Danii
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Paź 2012, 21:15:13 »
Witaj seba nie pisz takich postów ;) bo za chwile najważniejsi z tego forum  :)każą pakowac ci walizki i do PL wracać jak to miało miejsce z moim postem!! Pozdrawiam!

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Paź 2012, 22:21:31 »
Szkoda, ze masz takie odczucia.
Jezeli o mnie chodzi, to sluze pomoca, jezeli ktos pomocy potrzebuje. Przetlumacze, link podesle, powiem jak cos zalatwic.
Natomiast jak pada pytanie "jak kombinowac", to pomagac nie zamierzam.

Kiedys takie posty ignorowalam, ale powiem szczerze, mam juz dosc.
Kryzys zatacza coraz szersze kregi. Ciecia sa na wszystkim, rowniez na sluzbie zdrowia, przedszklach, szkolach... Nie zgadzam sie na to, by moje dziecko w przedszkolu dostawalo jedno jablko mniej, bo ktos zaplacil kredyt za samochod i juz go nie stac na oplacenie przedszkola.
Pewnie komus sie wydaje, ze naciaga panstwo dunskie na drobnych 500 koron miesiecznie. Jednak naciagaczy sa tysiace, a owe 500 koron urasta do milionow.

Jak dla mnie najwyzszy czas zaczac glosno mowic veto.
Jak dlugo naciagactwo bedzie mialo spoleczna aprobate, tak dlugo bedzie sie plenic.
Na chwile obecna kombinowanie nie jest rzecza wstydliwa, a wrecz chwalebna (jest sie w koncu operatywnym).
Czas to zmienic. Chocby na forum. Ok. jak masz pytac o to jak kombinowac, to nie pytaj, bo spotka Cie lincz forumowy.
I slusznie. Mniej pytan, mniej zaradnych :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Paź 2012, 22:48:12 »
Jomir mam takie odczucia i tu nie skabusewałem nic w kierunku twojej osoby,sprawa druga nie kombinuje tu ,nie pobieram zadnej zapomogi do groma cięzkiego,ani dofinansowania do mieszkania.
O porady w kombinatorstwie tez nikogo nie prosiłem na forum.Sprawa najsmieszniejsza to zawisc do drugiego rodaka !dlaczego ktoś ma miec lepiej od was to jest to co wszystkich najbardziej BOLI przez duże BBBBB.Wg mnie chore, w moim przypadku nie interesuje mnie kto co gdzie ile za co i po co !!!nie moja sprawa nie mnie to oceniać czy ktoś pobiera dodatki na dzieci i na mieszkanie,wręcz przeciwnie jeśli płaci takie wysokie podatki to dlaczego nie ma skorzystać,ale widocznie ludzi na tym forum w oczy kole taka postać rzeczy,bo pierwszy radzi sobie lepiej od drugiego.Bo pierwszy jezdzi klasą S a drugi 20 letnim gratem.Tak jak to u mnie w pracy jeden kradnie nawet papier toaletowy bo spłaca kredyt mnie 5dkk życia nie uratuje ale takie realia.Tak więc warto zacząć od siebie i zająć się sobą! Ja po wczesniejszym poscie wiem ze nie warto o cokolwiek pytać bo zaraz zmieszają z błotem,zaczną najmądrzejsi swoje wywody na kazdy temat.Ale każdy kij ma dwa końce,i takie dopiekanie drugiemu odbiję się wcześniej czy póżniej wielką sraczką i smrodem.Się rozpisałem troszkę na szczęscie w miarę kulturalnie jeszcze.. Pozdrawiam Najbardziej Mądrych OŚWIECONYCH, WYKSZTAŁCONYCH,NADLUDZI I BOGÓW TEGO FORUM , prosty człowiek!!

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Paź 2012, 22:51:29 »
Hej :)
Ja nie wzielam tego personalnie, ani mojego postu nie kabusewalam do Ciebie.

Ot, tak ogolnie, takie moje male VETO :)

A nawiazujac do Twojego postu, to jednak CI co placa ciezkie podatki, to zapomog nie biora.
I jezeli o mnie chodzi, to zawisc, czy zadzrosc nie ma miejsca.
Jak napisalam, jak ktos ciezko pracuje i nagle jego zycie wywroci sie "do gory nogami" to jestem jak najbardziej za tym by pomoc, a jak trzeba to i z wlasnej kieszeni cos wyciagne.

Natomiast buntuje sie przeciwko temu, ze ludzie nie zdarza tu popracowac, ba! czesto nawet jeszcze nawet przyjechac, a juz pytaja ile z socjala mozna wyciagnac.
« Ostatnia zmiana: 27 Paź 2012, 23:02:18 wysłana przez Jomir »

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Paź 2012, 22:59:13 »
Ja niestety niedługo będę pytał jak wysoki socjal i ile mogę dostać bo praca odebrała mi bardzo dużo zdrowia i zostane pewnie zlinczowany i skatowany za takie zapytanie na tym forum?

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Paź 2012, 23:04:03 »
I zapewne zostanę oceniony ,ze jestem nabusebem, który chce czerpać profity siędząc ,w domku a tak naprawdę nie wie co do tego się przyczyniło,jakim przede wszystkim jestem człowiekiem.
Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 27 Paź 2012, 23:04:03 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Paź 2012, 23:05:59 »
Ja pamietam, ze Ty miales wypadekna poczatku roku. Dostales odszkodowanie?

Kiedys z dobrych 5 lat temu pomagalam pewnemu Panu, ktory o ile pamietam tez wlasnie mial podobny problem pow wypadku ze stopa czy sciegnem. Pomoglam mu pisac odwolanie. Troche to czasu zajelo, ale po chyba roku czy dwoch, zadzwonil do mnie z podziekowaniem, bo dostal chyba z 600 czy 700 tysiecy koron odszkodowania za utrate na zdrowiu.

Wiec jakby co, to sie nie poddawaj. Odwoluj sie i walcz :)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Paź 2012, 23:08:14 »
I zapewne zostanę oceniony ,ze jestem nabusebem, który chce czerpać profity siędząc ,w domku a tak naprawdę nie wie co do tego się przyczyniło,jakim przede wszystkim jestem człowiekiem.
Pozdrawiam

Ej, nie sadze :)
Zauwaz, ze lincz publiczny w "znanym" watku odbyl sie z konkretnych powodow :)

jens

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Paź 2012, 20:11:40 »
Ja niestety niedługo będę pytał jak wysoki socjal i ile mogę dostać bo praca odebrała mi bardzo dużo zdrowia i zostane pewnie zlinczowany i skatowany za takie zapytanie na tym forum?
przestan tak pisac .tobie przytrafił sie wypadek i kazdy to rozumie .pracowałes ,płaciłes podatki ,a wypadek czy utrata zdrowia to naprawde inna rzecz niz w innych watkach w ktorych była goraca dyskusja .POWODZENIA I POWROTU DO ZDROWIA .

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #9 dnia: 29 Paź 2012, 20:11:40 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 310014
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 17000
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39650
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45933
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42655
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand