Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
ansta1:
Hej .witam tęgie głowy - bo pewnie do nich tylko ta zachwostka !
Nie wiem dokładnie czy są jeszcze jakieś ukryte przepisy ,żeby duńczycy je..li nas Poloków po rogach jak tylko mogli .Co powiecie na to ,że jak macie nadgodziny z wcześniejszej pracy - a każdy próbuje je mieć przy stawce 100 kr/godzinę -więc odmówią wam wypłacania zasiłku dla bezrobotnych z a-kassy ! oto e-mail od dyrektorki 3F (związków zawodowych) .
"Du havde jo 92,30 overskydende timer fra dit arbejde, som du ikke får dagpenge for. Derfor var der ingen udbetaling i ugerne 40, 41, 42
Med Venlig Hilsen
Gitte Simonsen
A-kasse leder. "
Przyjechalśmy tu do pracy a nie pić piwo po barach i pier...lić w wolnym czasie jacy ci dunole są poje....ni .sorry ,wolę pracować przez ten czas ,ale widać pracować nie popłaca się nawet w duńskim państwie .Dobrze ,że bozia dała mi jeszcze troszkę rozumu i mogę go użyć ,żeby taj jak każdy Polak radzić sobie w życiu - jak to inni psioczą już całkiem "zdunoleni" -będę teraz "kombinował " .
Baumi:
--- Cytat: ansta1 w 02 Lis 2012, 12:48:20 ---(...) ta zachwostka ! (...)
--- Koniec cytatu ---
Zagwostka ;)
vaxa_rys:
ja o tym wiem od dawna, ze przy nadgodzinach odlicza sobie ile tygodni nie nalezy sie dagpenge, za twoje nadgodziny masz 3 tygodnie bez dagpenge. Po to jest ustanowione, ze tydzien ma 37 godzin roboczych. A ze stawka godzinowa słaba, to juz nie ich problem ze musiales dorabiac...
ansta1:
Ha ,ha .
ej BAUMI -
może i umiecie komuś błędy wytykać :
http://www.karo.iwasz.pl/blog/?page_id=897
zachwostka – zagwozdka [literówka współpracownika]
nie ma ideałów w śród nas .
roga:
Ansta1: Vaxa-rys odpowiedziala rzeczowo i dokladnie na twoje pytanie. Nalezy jeszcze tylko dodac, ze wyobrazenie o tym ze 3F krzywdzi polakow jest bledne - dotycza one wszystkich czlonkow.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej