Ogólne > Hydepark

3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !

<< < (2/20) > >>

kaayaa:
I przepis ten dotyczy tez wszystkich zwiazkow zawodowych nie tylko 3F

ansta1:
    Vaxa_rys ,wiem ,że nie którzy wiedzą "inne" rzeczy od drugich tylko ...

Kase to wiedzą jak brać ci z 3F ale zapomnieli dodać co nie mogę robić bo mogę nie dostać później zasiłku (chyba to dla nich za trudne ,za ciężkie jak dla wszystkich dunoli ) - i to nazywa się pomoc związków zawodowych ? w poniedziałek po dzisiejszym e-mail'u mają zapewnioną moją wizytę .
 Jak przyszedłem do nich na początku byłego miesiąca to wytyczali mi kolejno czego nie mogę a co muszę robić ,żeby nie stracić dochodów - dagpenge - a gdzie byli rok temu ? czyżby chcieli mnie umyślnie wykiwać - a niech pracuje jak każdy polaczek a kasy i tak od 3F nie dostanie - to jest chyba myśl przewodnia zawistnych nazistów duńskich .
 A jak poprosi Ciebie kabusewnik o zostanie po godzinach bo koncert bez ciebie nie odbędzie sie Rihanna , Rammstein'a czy X -Factor ,czy może piknik w Skanderborgu i co byś mu powiedział Vaxa_rys - wal się kabusewnik ,mam Cię w du... .no ciekawe czyja to wina ( a nie sądzę ,po takich słowach czy trzymali by mnie długo na magazynie ) - " A ze stawka godzinowa słaba, to juz nie ich problem ze musiales dorabiac..." nie pisz pochopnie czego nie zrozumiesz .   

vaxa_rys:
twoim obowiazkiem jest przeczytanie regulaminu, a nie ich zeby Tobie przeczytali.
To dziala na tej zasadzie, jesli masz nadgodziny,to z nich utrzymaj sie ten czas ktory oni nie wyplacaja dagpenge.
Druga sprawa na przyszlosc, jesli np. samemu planuje sie odejsc z firmy, to ostatnie 3 mce trzeba sie postarac, zeby nie bylo nadgodzin. Ale w przypadku zwolnienia przez pracodawce tego nikt nie jest w stanie przewidziec, ew. trzeba pare groszy odlozyc na czarną godzine.

Domnik:
Znowu ktoś narzeka.
Jak Ci się tak nie podoba (kraj jak i Duńczycy) to granice do Polski są otwarte.

ansta1:
  Domnik . muszę Cię przeprosić ,że tu pisałem na dunskie przepisy i nie studiowałem wszystkich praw ani języka przez parę lat - bo pracowałem ,tylko jak myślisz po co jest ta strona ,żeby faszystowskich dunoli zachwalać (zapomniałeś szwadrony dunskie pod niemiecką swastyką -10 tyś. Freikorps Danmark, 5 DPanc, 11 DGrenPanc ) .
  Ja nie przyjechałem tu ich uwielbiać ale zarobić kasę i je...ć dunoli jak mają jakiś awers do polaków . A jak ktoś mi za moją kasę przy umowie nie dopowie to mam prawo coś o nich powiedzieć .Biznes jest biznes i nie sentymentów czy tu podoba się komuś czy nie i nie pier..l publicznie co mam robić i jakie granicę są otwarte ,to nie o to rozchodzi się w tej sprawie ! 
  Po to płaciłem kasę im ,żeby mnie informowali a nie ,żebym studiował prawo 3F ani wynajmował prawnika .Czy też oznajmiał na forum do Polaków w Danii ,że z moimi związkami jest coś nie halo .
  .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej