Regionalne > Århus, Aalborg ...

pytanie o kontanthjelp

<< < (3/15) > >>

roga:

--- Cytat: nadusiaa w 05 Gru 2012, 09:24:44 ---i znowu powtorze nie piszcie o tym bo kazdy powie co innego idz do jobcenter zarejestruj sie i tam wypelniasz wniosek.i dostaniesz kase,ale co komuna to inne zasady.wiec idz i tyle i sam sie dowiesz.ja dostalam ale z kolei moja kumpela z copenhagen nie dostala bo tam komuna biedna wiec widzisz pojdz i zobaczysz.

--- Koniec cytatu ---

Kobieto, co ty piszesz...."kumpela w Kopenhadze nie dostala kontanhælp, bo tam komuna biedna.... :o

nadusiaa:
najmadrzejsza sie odezwala co zawsze wszystko wie najlepiej a rzeczywistosc inna.nie ma co z toba gadac bo tylko nerwy puszczaja.

Jomir:
No Rogo! Sie Ci sie dostalo!  ;D

Nie wiesz, ze w Danii obowiazuje "prawo wuja"?
Idziesz do kommune, mowisz " a moj wuj tak mial" i dostajesz to samo co wuj!
Proste! A Ty tu rodakow w blad wprowadzasz.

roga:

--- Cytat: Jomir w 06 Gru 2012, 08:32:48 ---No Rogo! Sie Ci sie dostalo!  ;D

Nie wiesz, ze w Danii obowiazuje "prawo wuja"?
Idziesz do kommune, mowisz " a moj wuj tak mial" i dostajesz to samo co wuj!
Proste! A Ty tu rodakow w blad wprowadzasz.

--- Koniec cytatu ---

Wiem, wiem, ze wprowadzam rodakow w blad  ;) i jestem do tego przyzwyczajony. Bardzo czesto po jakims okresie czasu te wlasnie osoby doswiadczaja, ze jest calkiem inaczej i nie pisza juz o tym na forum ale zwracaja sie np. do mnie o pomoc "co mam teraz robic", myslalem/lam, ze jak "wuj" dostal to mnie tez sie nalezy, ale w komunie mnie oszukali i nie chcieli mi nic dac. Pomagam jak moge, poniewaz nie jestem zalezny od czasu, nikt nie jest moim pracodawca, moge sobie pozwolic na taki luksus. Wyprowadzam z bledu i wskazuje jak maja taka sprawe zalatwiac i czy maja mozliwosc uzyskania np. takiej pomocy.Nie komentuje ich poprzednich wypowiedzi i "wiedzy". Glupota/niewiedza, rzecz ludzka, tylko najgorzej jezeli nie wyciagaja z tego wnioskow i popelniaja te same bledy wielokrotnie, bunczucznie ale bezpodstawnie upierajac sie przy swoim (nawet nie swoim, tylko zaszlyszanym od "wuja", kolezanki", "znajomego, ktory tutaj mieszka juz kilka lat " itp.) Tak zawsze bylo, tak jest i tak bedzie.   

agnieszka1234:
Ja się podłączę pod temat z zapytaniem, a mianowicie, czy Kommuna rutynowo w wydanej decyzji (pozytywnej) o kontanthjælp prosi o skontaktowanie sie ze Statsforvaltning w celu zapytania czy ophold dla niej jest nadal ważny, w warunkach kiedy ta osoba nie ma pracy. Czy to nie jest przypadkiem krok ku temu by zabrac tej osobie pozwolenie i pozbyc sie jej z kraju?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej