Ogólne > Hydepark
nordea rasisci
nutka53:
--- Cytat: Jomir w 18 Lis 2012, 20:50:32 ---Bank to nie instytucja charytatywna, nie rozdaje kredytow na lewo i prawo, a w pewnym stopniu wybiera sobie klientow. Sprawdza ich wiarygodnosc, wyplacalnosc, zdolnosc kredytowa.
Nie wiem czemu skad w Was przekonanie, ze bank wam MUSI udzielic kredytu?
To wedlug Was zarabiacie niebotyczne pieniadze i wedlug Was jestescie dobrymi klientami, bank ma swoja polityke kredytowa, ktorej sie trzyma.
To ze ciotce dali, nie znaczy, ze i Wam sie nalezy.
--- Koniec cytatu ---
czy ty wogle wiesz co piszesz,,,,do kogo to piszesz ? bo dla mnie to jakis niepojety belkot nie na temat
Jomir:
wiem :D
az za dobrze :D :D :D
aska:
Chyba Jomir cos pomieszales, nie mowilem o kredycie tylko o otworzeniu konta. A co do paszportu to z tego co wiem dowod osobisty jest wystarczajacym dokumetem powierdzajacym tozsamosc na terenie Uni. W Polsce ktos cie pyta o paszport? Pracowalem juz w Austrii i Francji i tam otworzenie konta odbywa sie bez problemu mimo ze jestes Polakiem.
Jomir:
W Danii pytaja o paszport niejako automatycznie. Nie ma tu dowodow osobistych.
Jedynym dokumentem ze zdjeciem potwierdzajacym tozsamosc jest paszport lub prawo jazdy.
Tak wiec poproszenie o paszport nie bylo zlosliwoscia, a standardowym pytaniem.
Osobiscie, proponuje byscie sami byli uprzejmi, a uprzejmoscia zostanie Wam odplacone.
Jomir:
Dokument urzedowy potwierdzajacy adres to popularnie nazywana "zolta karta". Jezeli nie byliscie w stanie sie nia okazac, bank nie mial pewnosci, ze mieszkacie w Danii legalnie. Karte otrzymuje sie dopabuse po zarejestrwaniu w Statsforvaltningen.
Sorry, ale obrzucanie banku blotem, za to ze nie mozecie okazac sie niezbednymi dokumentami potwierdzajacymi Wasza tozsamosc i zameldowanie, jest chyba jakims nieporozumieniem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej