Ogólne > Hydepark

nordea rasisci

<< < (9/23) > >>

dania_d:

--- Cytat: roga w 20 Lis 2012, 13:51:13 --- czy zachowac model panstwa/spoleczenstwa solidarnego. Osobiscie uwazam, ze tak

--- Koniec cytatu ---
ja też jestem za tym aby zachować model państwa solidarnego, bo przecież wybraliśmy ten kraj bo ten system nam się podobał. Ja jestem za tzw komunistycznym modelem państwa. System komunistyczny jest ok, pod warunkiem że jest odpowiednio zarządzany. Szkoda że w Danii ten system zanika :( Bo zaczyna się robić jak w PL, ludziom uderza kasa itd, już się liczy kto ma jaki samochód itd. Mam znajomą w Pl co pracuje OBOP. Przeprowadzili kilka sondaży na temat "czy chcemy powrotu starego ustroju? " i 70-90 % było za tak. Oczywiście pytania były sformułowane tak żeby nie odrzucały.  Komuno wróć ;)

AK211:

--- Cytat: dania_d w 20 Lis 2012, 15:15:09 ---ja też jestem za tym aby zachować model państwa solidarnego, bo przecież wybraliśmy ten kraj bo ten system nam się podobał. Ja jestem za tzw komunistycznym modelem państwa. System komunistyczny jest ok, pod warunkiem że jest odpowiednio zarządzany. Szkoda że w Danii ten system zanika :( Bo zaczyna się robić jak w PL, ludziom uderza kasa itd, już się liczy kto ma jaki samochód itd. Mam znajomą w Pl co pracuje OBOP. Przeprowadzili kilka sondaży na temat "czy chcemy powrotu starego ustroju? " i 70-90 % było za tak. Oczywiście pytania były sformułowane tak żeby nie odrzucały.  Komuno wróć ;)

--- Koniec cytatu ---

Chodzi Ci o ustrój socjalistyczny. Bo socjalizm i komunizm to dwie różne sprawy :)

dania_d:

--- Cytat: AK211 w 20 Lis 2012, 15:39:09 ---Chodzi Ci o ustrój socjalistyczny. Bo socjalizm i komunizm to dwie różne sprawy :)

--- Koniec cytatu ---
socjalizm miał być drogą przejściową dla komunizmu. Moim zdaniem prawdziwy komunizm jest za twardy i trudny. Lecz socjalizm z lekką nutką demokracji jest ok. W każdym bądz razie chodzi mi o zrównanie klas i w pewnym stopniu zniesienie własności prywatnej. Co na pewno prowadzi do wzrostu miejsc pracy. Bo jakbyśmy stworzyli jak w pl bloki prywatne bardzo wiele straciło by pracę bo każdy by kombinował. A tak jest większy porządek. Chociażby ingerencja rządu w rozwalanie gett.

PRZYJACIEL:

--- Cytat: dania_d w 20 Lis 2012, 15:15:09 ---ja też jestem za tym aby zachować model państwa solidarnego, bo przecież wybraliśmy ten kraj bo ten system nam się podobał. Ja jestem za tzw komunistycznym modelem państwa. System komunistyczny jest ok, pod warunkiem że jest odpowiednio zarządzany. Szkoda że w Danii ten system zanika :( Bo zaczyna się robić jak w PL, ludziom uderza kasa itd, już się liczy kto ma jaki samochód itd. Mam znajomą w Pl co pracuje OBOP. Przeprowadzili kilka sondaży na temat "czy chcemy powrotu starego ustroju? " i 70-90 % było za tak. Oczywiście pytania były sformułowane tak żeby nie odrzucały.  Komuno wróć ;)

--- Koniec cytatu ---
Pozdrow znajoma z Polski ,tez byłam ankieterka dla OBOPU i SMGKRiC ,tylko mnie zaskoczyło skad ona znała procentowy wynik badan .ale tak naprawde głosno powiem ,,KOMUNO WROC,, TO BYŁ IDEALNY SYSTEM

nutka53:

--- Cytat: dania_d w 20 Lis 2012, 15:15:09 --- Ja jestem za tzw komunistycznym modelem państwa. System komunistyczny jest ok, pod warunkiem że jest odpowiednio zarządzany. Szkoda że w Danii ten system zanika :(

--- Koniec cytatu ---

dobry Boze,,,,,nie wiem ...moze na kube jedz

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej