Ogólne > Rodzina ...

dagpleje Kolding

(1/7) > >>

kasiab19870:
Witam
Czy jest może Polka, która prowadzi dagpleje w Kolding?? od lutego wracam do pracy - w zasadzie nie wiem czy mi sie uda poniewaz martwie sie o swoje malenstwo, ktore bedzie potrzebowalo opieki w czasie moich godzin pracy.

sskk:
Nie znam polskiej dagpleje w Kolding ale moge polecic moja jest naprawde bardzo w porzadku i warta polecenia:)

Jomir:
A po co CI polska?
Im szybciej zacznie sie dziecko uczyc jezyka tym dla niego lepiej.

I tak jest juz "pozno dwujezycznym", ale poki jest male ma jeszcze szanse na to by bylo w pelni dwujezyczne (mam na mysli, ze bedzie poslugiwalo sie obydwoma jezykami na takim samym poziomie.
Im pozniej tym bedzie to trudniejsze.

kasiab19870:
wiem, ze dziecko nauczy sie szybciej jezyka ale jak narazie ma 8 miesiecy a ja nie zamierzam spedzac w Danii calego zycia, byc moze zamknie sie to w czasie roku. jezeli ma ktos do polecenia kogos naprawde serdecznego prosze o informacje, jakie sa tez koszty i w ogole gdzie powinnam sie zglosic. z gory serdecznie dziekuje.

Jomir:
Pomysl, ze w przyszlosci bedzie mu duzo latwiej uczyc sie jezykow obcych (przygotuje narzady mowy do wymowy roznych glosek).

Rybka Willego byla tu jako male dziecko, pozniej wyjechala z Danii i jako dorosla wrocila.
Musialabys slyszec jak fantastycznie mowi po dunsku. Sama mowila, ze jak sie uczyla dunskiego "po raz drugi" to jakby jej sie "szufladki w mozgu otwieraly".

Czemu nie chcesz dac dziecku takiego prezentu?
Takie malenstwo naprawde szybko sie nauczy, zwlaszcza ze i polskiego dopabuse zaczyna sie uczyc.

Jezeli nie o jezyk Ci chodzi a o rodzaj wychowania, to musisz wiedziec, ze wszystkie dagpleje  musza funkcjonowac w dunskim systemie, przepisach i zaleceniach, wiec nawet jezeli znajdziesz jakas Polke, to i tak bedzie "chowala" Ci dziecko po dunsku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej