Ogólne > Rodzina ...
zasilek rodzinny co zrobic?
roga:
--- Cytat: greg1969 w 19 Gru 2012, 21:58:52 ---A może ktoś kto ma te druki czyste zamieściłby ich skan na forum. Ostatnio odkąd sprawy rodzinnego przejęło Udbetalig Danmark wiele osób ma problem ze zdobyciem formularzy. Ponoć dodzwonić się tam to wielki problem. Mnie osobiście sprawa nie dotyczy ale kilku kolesi ma z tym problem :D.
--- Koniec cytatu ---
Mnie tez sprawa ta ni dotyczy,ale mam znajomych ktorym pomagalem przy zlozenku wniosku i dlatego zapytalem o rubryke zagraniczny ID nr. dziecka. Podalem date urodzenia dziecka i Pesel, poniewaz rodzice nie wyrobili w Polsce paszportu dla dziecka. Oczywiscie jako zalacznik nalezy przeslac Akt urodzenia dziecka. Z zamowieniem blankietu wniosku nie ma problemu. Przydzedl w ciagu 2 dni. W rozmowie z UD nie trzeba nawet podawac nazwiska ani adresu tylko cpr.nr. wnioskodawcy, reszte maja w komputerze i wysylaja wniosek natychmiast. Widze, ze jest troche niepewnosci odnosnie ID nr. dziecka, jezeli nie ma wyrobionego paszportu i nie wiadomo czy Pesel jest wystarczajacy. Zadzwonie do UD i zapytam. Jak bede cos wiedzial konkretnego podam inofrmacje w tym watku. Dziekuje wszystkim za odpowiedz i uwagi.
roga:
Inormacja, jaka uzyskalem z Udbetaling Danmark: Identyfikacja osob, to zanczy wnioskodawcy, drugiego rodzica i dziecka sa wylacznie potrzebne w celu przekazania tych informacji do urzedu w Polsce, ktory musi zidentyfikowac te osobu o ktore zapytaniem do nich zwraca sie Udbetaling Danmark wysylajac do Polski druki E401/E4011. A wiadomo, ze urzad w Polsce nie ma problemu z identyfikacja osob na podstawie albo numeru paszportu, numeru dowodu osobistego albo Pesel nr. A wiec, jezeli dziecko nie ma jeszcze paszportu to tez nie szkodzi. Jezeli we wniosku beda wpisane tylko Pesel numeru to jest to dla Udbetaling Danmark zadawalajace. Taka dostalem odpowiedz i wyglada to dla mnie logiczne. To nie UD ma zidentyfiokowac te osoby, ale urzad w Polsce.
I jeszcze jedno. Jezeli we wniosku podano numer telefonu w Polsce (+48) to Udbetaling Danmark, w razie bledow w wypelnionym wniosku nie bedzie dzwonil do Polski. Jest ryzyko, ze odesle wniosek z powrotem na adres wnioskodawcy w Danii. UD zaleca, zeby osoby, ktore we wnisku podaly dunski numer telefonu, a ktore nie rozmawiaja dostatecznie po dunsku, wyslaly razem z wnioskiem upowaznienie dla osoby, ktora mowi po dunsku i porrafi komunikowac z UD, jezeli zajdzie taka potrzeba, podajac w upowaznieniu numer telefonu tej osoby.
W ten sposob przyspieszy sie zalatwienie sprawy. Upowaznienie to, mozna rowniez wyslac przez internet (na podstawie NemID) jako zalacznik do emaila do UD Famileydelser.
roga:
...dodam jeszcze (ode mnie), ze przepisy ustanowione dla oddzialu Familieydelser mowia o tym, ze po otrzymaniu wniosku, Familieydesle powinno odpowiedziec, ze wniosek zostal przyjety i wskazac ewentualne braki do uzupelnienia. A wiec, jezeli po np. 3 tygodniach nie bedziecie mieli zadnej reakcji ze strony Familieydelse - zadzwonic, ale najlepiej napisac.
greg1969:
Fajnie roga, że zgłębiłeś temat, na pewno rozjaśni to sytuację. Jednak wielu z tych, którzy pobierali zasiłki rodzinne na swoje dzieci wg starych zasad tzn. za pośrednictwem BorgerService miało łatwiejszy kontakt. Przeważnie Ci ludzie maja polskie adresy w Folkeregistret, nie mają Nem-ID tak więc mają utrudniony kontakt. System skonstruowano i działa bez przeszkód dla autochtonów, nie pomyślano o obcokrajowcach. Myślę, że z czasem udoskonalą formy kontaktu np. bezpośredni adres e-mail na który można wysłać zapytanie.
aisak:
--- Cytat: greg1969 w 20 Gru 2012, 15:17:20 ---Fajnie roga, że zgłębiłeś temat, na pewno rozjaśni to sytuację. Jednak wielu z tych, którzy pobierali zasiłki rodzinne na swoje dzieci wg starych zasad tzn. za pośrednictwem BorgerService miało łatwiejszy kontakt. Przeważnie Ci ludzie maja polskie adresy w Folkeregistret, nie mają Nem-ID tak więc mają utrudniony kontakt. System skonstruowano i działa bez przeszkód dla autochtonów, nie pomyślano o obcokrajowcach. Myślę, że z czasem udoskonalą formy kontaktu np. bezpośredni adres e-mail na który można wysłać zapytanie.
--- Koniec cytatu ---
O jakim bezposrednim adresie e-mail mowisz? Gdy ja mialam problem z tym, ze nie przyslano mi pieniedzy na dziecko w pazdzierniku tego roku, to pisalam na bezposredni adres Udbetaling Danmark. Poprzez strone borger service i oczywiscie logowanie z Nem-Id. Problem, rozumiem, jest, gdy ktos nie posiada juz/jeszcze Nem-Id.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej