Ogólne > Hydepark
KARP- gdzie kupic?
PRZYJACIEL:
W tamtym roku wykiwalam sie z karpikiem bo nie wiedzialam ze polskie sklepy zapisuja kto i ile .Moj facet z rozpaczy szczelił sam takiego karpia ze wigilii mi sie odechcialo.DLA NIEGO SWIETa bez karpia to nie swieta .W tym roku jako pierwsza sie zaposslam.Zamowil az 6sztuk ;D
miranda78:
:-[
Dziękuję za pomoc.
Odwiedziłam kilka budek i dowiedziałam się ze karpia w Danii się nie jada i nie ma możliwości zamówienia w budce z rybami.
Do Kopenhagi nie mam kiedy jechać wiec karpia na święta nie będzie.
Jeżeli jednak komuś z okolic Aarhus ta sztuka się udała to proszę o pomoc, wskazanie konkretnego punktu, bo ja już straciłam wiarę w święta z karpiem.
Pozdrawiam
Anka
Gajol:
Ja mieszkam w Vejle znajomy rybak niestety nie pomogl mi rowniez znalezc karpia , ale dowiedzialam sie ze najblizej mi kupic karpia we Flensburgu ( bo to taka niemiecka ryba :) )
Pozdrawiam
piotrnysa:
w flensburgu real 8eurokg
greg1969:
Ludzie co Wy z tym karpiem!? ;D ;D. Toż to ryba, która jest chwastem wodnym wśród ryb. Kupcie jakąś inną dobrą rybkę w to miejsce, wszak tradycja to spożywać rybę w wigilię a nie koniecznie karpia. "Tradycja" karpia wywodzi się z czasów PRL-u ponieważ właśnie tę rybę łatwo było szybko wyhodować tanim kosztem i zapchać puste półki sklepowe. Stąd i ta "tradycja karpiowa" ;D ;D.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej