Ogólne > Tłumaczenia
"Posiew"
AK211:
Jak się nazywa typowy posiew na bakterie i grzyby po duńsku ? JAk namówić lekarza do wykonania takiego badania ?
Objawy nie dają mi żyć, a lekarz wziął jedynie wymaz w kierunku chlamydii i wr, który oczywiście niczego ( infekcji ) nie wykazał.
psychopata:
Lekarza nie masz szans namowic... Nie wiem, jak jest "posiew", ale na stronie sundhedsguiden.dk pod haslem "svamp i skeden" kaza sie przejsc do apteki i kupic piguly i krem, np. Canesten combipakning. Zdrowiej.
PaulaXXX:
Hej,
to sie nazywa svampeinfektion, jak juz psychpata napisal lekarza nie namowisz. Mozesz jedynie powiedziec, ze osoba z ktora wspolrzyles powiadomila Cie, ze ma svampeinfektion i CI przepisze krem i tabletke. Mozesz isc rowniez tylko do apteki, to farmaceutka CI pomoze wybrac co najlepiej bedzie pasowalo do Twoich objawow.
Nie wiem jak jest u facetow z tym "posiewem" ale u kobiet moze wystepowac poprzez zwykle noszenie zaciasnych spodni itd.
Radzilabym CI rowniez wyleczyc to, bo to cholerstwo "moze lecz nie musi" powrocic po jakims czasie :-\
Trzym sie i zycze zdrowia! ;D
marzena13:
moze przyczynie sie do malej pomocy.radzilabym porozmawiac z naszym polskim lekarzem Slawkiem Wilga.Ja uzyskalam pomoc od naszego rodaka,kiedy potrzebowalam skabusewanie na przeswietlenie kregoslupa,gdzie od swojego dunskiego lekarza za chiny nie moglam sie do prosic,ZYCZE POWODZENIA
tes:
To zalezy czego posiew chcesz zrobic.
Fachowo: posiew moczu - urin til dyrkning
posiew krwi - blod til dyrkning
posiew kalu: mozna posiwdziec fæces til dyrkning lub bardziej ogolnie fæces prøver for .... (i tutaj odpowiednie wstawic w zaleznoscie co z tego kalu ma byc zbadane)
Generalnie jak mowimy o posiewie uzywamy slowa "dyrkning"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej