Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Rodfrugter

(1/5) > >>

faja:
Ostatnio odkrylam i zachwycilam sie warzywami korzeniowymi: rodfruger przyrzadzanymi w piekarniku, jako dodatek do wszelkich potraw miesnych.
Wszystkie warzywa korzeniowe : marchewka, pietruszka, seler, buraki, ziemniaki, cebula, ja dodaje tez jordskok, kroje w duze kawalki, wielkosci palca, dodaje ciut oliwy, sol, chili, tymianek, czosnek i wstawiam na pol godziny do piekarnika. Po upieczeniu mozna skropic sokiem z cytryny, jesli ktos lubi.
Pychota! Smacznego :)

roga:

--- Cytat: faja w 06 Sty 2013, 15:35:24 ---Ostatnio odkrylam i zachwycilam sie warzywami korzeniowymi: rodfruger przyrzadzanymi w piekarniku, jako dodatek do wszelkich potraw miesnych.
Wszystkie warzywa korzeniowe : marchewka, pietruszka, seler, buraki, ziemniaki, cebula, ja dodaje tez jordskok, kroje w duze kawalki, wielkosci palca, dodaje ciut oliwy, sol, chili, tymianek, czosnek i wstawiam na pol godziny do piekarnika. Po upieczeniu mozna skropic sokiem z cytryny, jesli ktos lubi.
Pychota! Smacznego :)

--- Koniec cytatu ---
No wlasnie....tak trzymaj i odkrywaj inne ciekawe rzeczy kulinarne, niekoniecznie z dunskeij kuchni. Nigdy nie jest za pozno zmniejszyc spozycie bigosu, kielbasy, boczku, schabowego i nadmiaru czerwonego miesiwa, na mnostowo jarzyn, ryb, biale mieso, lufttørret skinke, avocado, oliwki, raki, muslinger, oczywiscie bez uzywania na codzien margaryny i smalcu. Do tego dobry kieliszek wina albo 2 (nie wiecej  :).   

seba08:

--- Cytat: faja w 06 Sty 2013, 15:35:24 ---Ostatnio odkrylam i zachwycilam sie warzywami korzeniowymi: rodfruger przyrzadzanymi w piekarniku, jako dodatek do wszelkich potraw miesnych.
Wszystkie warzywa korzeniowe : marchewka, pietruszka, seler, buraki, ziemniaki, cebula, ja dodaje tez jordskok, kroje w duze kawalki, wielkosci palca, dodaje ciut oliwy, sol, chili, tymianek, czosnek i wstawiam na pol godziny do piekarnika. Po upieczeniu mozna skropic sokiem z cytryny, jesli ktos lubi.
Pychota! Smacznego :)

--- Koniec cytatu ---
Kolejna kobieta odkryła piekarnik  ;)
gratulacje i oby tak dalej  ;D

faja:
Panowie, rzucajcie ciekawymi, niespotykanymi w polskiej kuchni przepisami. :D

Niutek:
Zdjac czajnik elektryczny z podstawki, napelnic woda, nie przekraczajac dopuszczalnego max. poziomu czajnika, gdzies tam ma takie kreski, wtawic ponownie na podstawke i nacisnac przycisk, po jego nacisnieciu powinno zapalic sie swiatelko tzn, dziala, zaczekac az sie wylaczy pewnie bedzie takie klik i zgasnie swiatelko, ciach mach i woda na herbate gotowa, powodzenia w samodzielnych probach. Pozdrawiam Wszystkich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej