Regionalne > Kopenhaga

Niezdolność do pracy a renta?Komu się nalezy jakie warunki należy spełnić?

(1/7) > >>

MAXFIT:

Witam!
Chciałbym sie dowiedziec kiedy i komu nalezy się renta kto orzeka niezdolnośc do pracy?Gdzie mogę znależc na ten temat informacje i jakie dokumenty nalezy przedłożyć aby starać się o rentę.Czy muszę zostać zwolniony z pracy najpierw przez pracodawce?
Z góry dziekuję

kasiab19870:
z tego co ja wiem to o rente dostac jest ciezko. moj tata w kwietniu mial bardzo ciezki wypadek w pracy i przeszedl  kilka operacji. mimo rehabilitacji noga a wlasciwie stopa nie chce wrocic do sprawnosci i ponoc nie wroci. w tej chwieli zostal wyslany do pracy na 3.5 godziny dziennie. przyznano mu juz jakies odszkodowanie a za pol roku ma nastepna komisje lekarska zeby sprawdzic czy bedzie mogl pracowac  w firmie ktorej jest zatrudniony ale z tego co wiem to dunczycy szukaja takiej pracy zeby czlowiek pracowal i tylko w szczegolnych wypadkach mozna dostac rente. takze ciezko powiedziec komu one przysluguja. ale chyba sklada sie wniosek w komunie, ale musisz dokladnie popytac.

dania_d:
Znam przypadek, człowiek stracił nogę od kolana w dół( budowa , wypadek w pracy) i co nie dostał renty, jest tylko na fleksjob, pracuje 4h , porusza się na wózku, wykonuje pracę manualne
Więc jeśli marzy ci się taka renta jak w pl, to musisz wrócić do pl, bo taki raj tylko w pl

vordingborg:
Maxfit jest  pewna możliwość również związana z nogą, a mianowicie obgryź kulasa do gołej kości wtedy dostaniesz rentę na łeb  :) Wariatom żyje się tu najlepiej ful socjal i pełna opieka lekarska  :) :) :)

MAXFIT:
I juz sie zaczyna widzę, bzdurą jest pytac o cokolwiek tutaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej