Ogólne > Hydepark
polskie produkty w Netto
ayme:
a wiesz Roga ze byc moze wlasnie to byles Ty ,co o tych kawiarniach mowiles tyle ,ze to bylo w realu a nie tutaj na forum ;Dno ale jak napisales pamiec u mnie juz nie ta wiec moze nie pamietam kiedy to my o tych kawiarniach gaworzylismy i gdzie moze wlasnie wino pilismy a alkohol jak wiadomo szkodzi na komorki w mozgu.
pewnie ze Dania to bogaty kraj byl nawet bogatszy kiedys jak napisales , ja jednak pisze o bogactwie asortymentu w sklepach spozywczych a nie o bogactwie ekonomicznym, kochanie.ale jak juz napisalam teraz jest w sam raz ,mi pasuje jest OK ;D
Niutek:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Dunczycy-nie-chca-polskiej-zywnosci,wid,15245022,wiadomosc.html?ticaid=1fdf2 :-X 8)
@ae@:
To nie tyle ze dunczycy nie chca polskiej zywnosci - oni poprosu rozumieja jak wazne jest wspieranie wlasnej produkcji, wlasnych miejsc pracy. To przeciez bardzo dobrze.
Polacy w Polsce tez tak powinni myslec a nie dawac zarobic Auchan czy czemus tam innemu zagranicznemu.
Te miejsca pracy w Danii to takze miejsca w których pracuja tutejsi polacy...
Ile jest "polskiej" zywnosci w tym wszystkim tez nie wiadomo... Bo moze byc tak ze miesko z Ukrainy, maka z Bialorusi a opakowanie z Chin :D
sunny:
--- Cytat: @ae@ w 12 Sty 2013, 17:06:18 ---To nie tyle ze dunczycy nie chca polskiej zywnosci - oni poprosu rozumieja jak wazne jest wspieranie wlasnej produkcji, wlasnych miejsc pracy. To przeciez bardzo dobrze.
--- Koniec cytatu ---
Nieprawda. To właśnie było ( m.in. ) podwaliną do wielkiego kryzysu w latach 30-tych.
Zachęcam do zgłębienia historii.
@ae@:
A kto ta historie napisal i zinterpretowal? Ktos z SF czy z V?
Kryzys lat 30 to ogólnoswiatowy kryzys, ten dzisiejszy jest troche inny a i kraje nauczyly sie czegos przez ten czas.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej