Ogólne > Hydepark
polskie produkty w Netto
aisak:
--- Cytat: sunny w 12 Sty 2013, 17:50:29 ---Nieprawda. To właśnie było ( m.in. ) podwaliną do wielkiego kryzysu w latach 30-tych.
Zachęcam do zgłębienia historii.
--- Koniec cytatu ---
Oj, oj sunny bo ludzi przestraszysz ;). Przyczyn bylo o wiele wiecej i one razem do kupy wziete zadecydowaly o kryzysie. Natomiast pojedyncze z nich zawsze byly i beda sie pojawiac falowo. To prawo historii :)
vordingborg:
A ja z chęcią sięgam po produkty polskie, bo lubię i bo mi smakują :)
mokka:
Dobre wiesci, polskie produkty w Dani. Na poczatku pewnie nie bedzie ich za wiele, ale zawsze cos :) :-)
Z jednej strony rozumiem Dunczykow, obawa przed nieznanym.
Ale z drugiej strony idac na zakupy do fakty. netto, irmy itp. sklepow z wyborem produktow cienko. Troche lepiej ma sie sytuacja np. w Fotexie. Ale mimo wszystko kupic sok dla malenkiego dziecka czy cherbatke koperkowa nie ma szans( przynajmiej ja nie znalazlam) i mozna by tak bylo wymieniac...
Swego czasu mieszkalam przez kilka lat w Irlandi, i tam bodajz w 2006r. wprowadzili do marketow tzw. polskie polki ( kapusta kiszona, paszteciki, ogorki kiszone, soki wedliny itp.) Nigdy nie spotkalam sie tam ze sprzeciwem Irlandczykow. Nas rodakow bylo i jest tam o wiele wiecej niz tu, ale narod Irlandzki jest inaczej nastawiony do swiata. Bardziej otwarty , rozrywkowy, przyjazny . Tam w weekend zycie tetnilo, a tu cisza( moze poza centrum).
:)Dunczycy wola spokoj. I w moich oczach dla nich wszystko co nie dunskie, skandynawskie , jest gorsze.
Taka ich natura.
Nikt przeciez nie mowi , ze 90% asortymentu netto bedzie z polski. A my w polskich sklepach mamy ich produkty.
Danio chyba czas bardziej otworzyc sie na to co dobre.
:)
Niutek:
Niestety rodacy na rewolucje bym sie nie nastawial, stawiam na ewolucje! Pozdrawiam Wszystkich
rey2000:
No to ja liczę na żubrówkę ;D ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej