Ogólne > Hydepark

Czy tacy sa Polacy rowniez w KBH

(1/4) > >>

Niutek:
Trafilem na ten link,  http://wiadomosci.wp.pl/gid,15233000,kat,355,title,Smieja-sie-z-Polakow-Zobacz-jak-zyja-zdjecia,galeria.html, czy w KBH jest tak samo?
Pozdrawiam Wszystkich.

MAXFIT:

Przyjedz w sezonie do Kopenhagi najlepiej z rana w sobotę i się zdziwisz ,bo spotkasz dunczyków w takim stanie jak z twojego linku i ja tu nas nie chcę bronić,ale wiem ze nie jestesmy najgorsi tak jak wszyscy cały czas starają się nas postrzegać:)

roga:

--- Cytat: MAXFIT w 12 Sty 2013, 11:45:16 ---Przyjedz w sezonie do Kopenhagi najlepiej z rana w sobotę i się zdziwisz ,bo spotkasz dunczyków w takim stanie jak z twojego linku i ja tu nas nie chcę bronić,ale wiem ze nie jestesmy najgorsi tak jak wszyscy cały czas starają się nas postrzegać:)

--- Koniec cytatu ---
Tylko dlaczego caly czas porownujemy sie z najgorzymi. moze lepiej zaczac pracowac nad tym abysmy coraz bardziej byli podobni to tych troche lepszych od nas. Przypomina mi sie moja mlodosc, kiedy usilowalem przekonac moich rodzicow, ze az tak zle mi w szkole nie idzie, bo sa przeciez gorsi ode mnie. Moje argumenty nie zostaly zaakceptowane i musialem sie uczyc. Rodzice zawsze mi mowili - nie patrz na tych gorszych, zwroc uwage ze jest wielu lepszych od ciebie i twoim celem powoinno byc probowac im dorownac. Tak mnie zindoktrynowali, ze pozniek juz sam zwracalem na to uwage, na studiach i w pracy, stawiajac sobie poprzeczke raczej troche wyzej niz latwo do przeskoczenia. Powinnismy to robic w naszym codziennym zyciu tutaj poza naszym krajem, szczegolnie jezeli chodzi o pewne zachowania, na podstawie ktorych "jak nas widza tak nas pisza". Byl wateok o savuar vivre dunczykow. Pomyslmy jaki my przedstawiamy savuar vivre tutaj w Danii. sprobuje podzielic sie moimi obserwacjami w osobnym watku.   

aisak:

--- Cytat: MAXFIT w 12 Sty 2013, 11:45:16 ---Przyjedz w sezonie do Kopenhagi najlepiej z rana w sobotę i się zdziwisz ,bo spotkasz dunczyków w takim stanie jak z twojego linku i ja tu nas nie chcę bronić,ale wiem ze nie jestesmy najgorsi tak jak wszyscy cały czas starają się nas postrzegać:)

--- Koniec cytatu ---
Dokladnie jest jak mowisz, strach podejsc. Przypomina mi sie stary dworzec w Katowicach sprzed kilku lat. Uciekalam od tego, a wdepnelam w podobne klimaty, heheh. Teraz preferuje odwrot od stolicy w kierunku "prawdziwej" Danii.

aisak:

--- Cytat: roga w 12 Sty 2013, 14:54:35 ---Tylko dlaczego caly czas porownujemy sie z najgorzymi. moze lepiej zaczac pracowac nad tym abysmy coraz bardziej byli podobni to tych troche lepszych od nas. Przypomina mi sie moja mlodosc, kiedy usilowalem przekonac moich rodzicow, ze az tak zle mi w szkole nie idzie, bo sa przeciez gorsi ode mnie. Moje argumenty nie zostaly zaakceptowane i musialem sie uczyc. Rodzice zawsze mi mowili - nie patrz na tych gorszych, zwroc uwage ze jest wielu lepszych od ciebie i twoim celem powoinno byc probowac im dorownac. Tak mnie zindoktrynowali, ze pozniek juz sam zwracalem na to uwage, na studiach i w pracy, stawiajac sobie poprzeczke raczej troche wyzej niz latwo do przeskoczenia. Powinnismy to robic w naszym codziennym zyciu tutaj poza naszym krajem, szczegolnie jezeli chodzi o pewne zachowania, na podstawie ktorych "jak nas widza tak nas pisza". Byl wateok o savuar vivre dunczykow. Pomyslmy jaki my przedstawiamy savuar vivre tutaj w Danii. sprobuje podzielic sie moimi obserwacjami w osobnym watku.

--- Koniec cytatu ---
   A propos naszego zachowania, maly przyklad, ale mnie zabolal. Pierwszy raz w nowym miejscu pracy, dunski magazyn, vikariat, wchodze na recepcje z dyza fala rodakow, witam sie grzecznie: god morgen i konsternacja, bo zarowno Dunczycy jak i Polacy gapia sie na mnie, jak ciele w malowane.  Dunczycy oprzytomnieli szybciej odpowiadaja a polska fala cos tak burczac i komentujac pod nosem przelala sie dalej....
     Jak dla mnie szok, bo co, jak co, ale wydawalo mi sie dotychczas, ze Polacy przynajmniej przywitac i pozegnac sie potrafia....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej