Ogólne > Hydepark
Czy tacy sa Polacy rowniez w KBH
aisak:
--- Cytat: Niutek w 13 Sty 2013, 15:59:51 ---W Polsce brak jest odmiennego tla, jak wiadomo postacie sa bardziej wyraziste, gdy tlo jest z gola inne od nich. Pozdrawiam Wszystkich
--- Koniec cytatu ---
Hehehe, a co to za pesymistyczny obraz naszego narodu, ktory jest przeciez "jak lawa" ;D. O ile mnie pamiec nie myli, to moja Mama ani Siora nie pija , nie kradna , nie lenia sie. Moi znajomi podobnie. Wiec kilka osob "odmiennych" uzbieraloby sie ;)
Niutek:
No tak ale (cytujac jednego z forumowiczow) wracajac do jadra sprawy (koniec cytatu), to te przejaskrawione przyklady latwiej wskazywac w podkreslaniu walorow wlasnego narodu.
Pozdrawiam Wszystkich
aisak:
--- Cytat: Niutek w 13 Sty 2013, 16:17:13 ---No tak ale (cytujac jednego z forumowiczow) wracajac do jadra sprawy (koniec cytatu), to te przejaskrawione przyklady latwiej wskazywac w podkreslaniu walorow wlasnego narodu.
Pozdrawiam Wszystkich
--- Koniec cytatu ---
Szczegolnie tego nieobecnego..... Mnie jednak zastanawia jeszcze jedno: a moze to jest tak, ze wraz z liczba kilometrow zmienia sie wprost proporcjonalnie obraz naszego narodu w naszej pamieci? Na zasadzie paradoksu dziecinstwa, ktore prawie zawsze w pamieci kazdego z nas jawi sie jako "sielskie, anielskie", a przeciez tak naprawde roznie bywalo. Albo sprawa z komunizmem. Obiektywnie rzecz biorac, kazdy wie, jak naprawde bylo a jednak bardzo czesto z nostalgia o o tym okresie mowimy...
Polak to skomplikowana dusza ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej