Ogólne > Edukacja
szkola IB w Aalborg
niziolek1:
witam:) czy ktoś uczęszcza lub skończył szkołę IB w Danii? proszę o informacje, jaki jest poziom, czy znając ang na poziome FC spokojnie sobie poradzę 8)? juz wiem, ze mnie przyjęli ;D bardzo proszę o opinie
niziolek1:
--- Cytat: niziolek1 w 15 Sty 2013, 23:48:31 ---witam:) czy ktoś uczęszcza lub skończył szkołę IB w Danii? proszę o informacje, jaki jest poziom, czy znając ang na poziome FC spokojnie sobie poradzę 8)? juz wiem, ze mnie przyjęli ;D bardzo proszę o opinie
--- Koniec cytatu ---
halo, czy nikt nie kształci sie w tej Danii? :) ech
Reksio:
Na pewno się kształcą ;D Ja bym ci coś mogła napisać o Sct. Mariæ Skole, Katedralskolen albo AAU i to wszystko w Aalborg, ale nie mam pojęcia o IB ;D
Może to pomoże?
http://www.ib-skoler.dk/
roga:
--- Cytat: niziolek1 w 15 Sty 2013, 23:48:31 ---witam:) czy ktoś uczęszcza lub skończył szkołę IB w Danii? proszę o informacje, jaki jest poziom, czy znając ang na poziome FC spokojnie sobie poradzę 8)? juz wiem, ze mnie przyjęli ;D bardzo proszę o opinie
--- Koniec cytatu ---
IB brzmi dumnie, ale to zwykle gymnasium, tyle ze po angielsku. Jest to przede wszystkim gymnasium dla dzieci rodzicow obokrajowcow, ktorzy przebywaja tutaj krotszy okres czasu w zwiazku ze swoja praca i nie zamierzaja zostac w Danii.
W tytule watku napisales o szkole w Aalborgu. W calej polnocnej Jutalndii jest wlasnie tylko 1 takie miedzynarodowe gymnasium. Byc moze byles juz na ich stronie. Gymnasium to nazywa sie Hasseris Gymnasium. Mysle, ze jezeli rozmawiasz wzglednie dobrze po angielsku to na tej stronie masz opcje rowziez po angielsku, gdzie mozesz zapoznac sie z programem nauczania. Watpie czy ktos ci odpowie na twoje pytania o poziomie nauczania, a szczegolnie w Aalborg, poniewaz wiekszosc osob przybywajacych do Danii do pracy to osoby, ktore jezeli maja dzieci, to sa to dzieci w wieku przedszkolnym lub chodza do szkoly podstawowej. Ale miejmy nadzieje, ze byc moze znajdzie sie ktos, kto podzieli sie z toba swoimi doswiadczeniami.
Jomir:
MOja corka skonczyla IB na Zeladnii.
Nauka jak nauka. Poziom w duzej mierze zalezy od nauczyciela prowadzacego przedmiot! Rade na pewno dasz!
Osobiscie uwazam, ze IB to zly wybor - opoznia start w swobodne porozumiewanie sie w jezyku dunskim, a tenze w koncu jest podstawa zycia i pracy w tym kraju.
Idac do szkolyu jezykowej, a pozniej do dunskiego gimnazjum stracisz byc moze rok, ale po ukonczeniu szkoly bedziesz mowil po dunsku.
Niestety, szkola oferuje 6 godzin tygodniowo jezyka, w zaden sposob nie opanuje sie go na jakims sensownym poziomie.
Moja corka stracila ten rok po prostu pozniej (po szkole), przygotowujac sie do matury na poziomie A z dunskiego.
Tak czy owak, rok w plecy.
No, ale Twoj wybor. Rozumiem, ze na warunki polskie IB jest ogromna nobilitacja. Nie wiem jak teraz, ale kiedys w Polsce byly tylko 2 takie szkoly i bylo ciezko sie do nich dostac.
A swoja, droga, skad wiesz, ze Cie przyjeli, jak do konca lutego sklada sie podania, a ogloszenie listy przyjec jest bodajze w marcu????
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej