Ogólne > Edukacja

szkola IB w Aalborg

<< < (2/3) > >>

niziolek1:
wiem, bo rozmawiałyśmy już z dyrektorem  ;D natomiast jeśli chodzi o polskie szkoły IB - nauka, nauka i jeszcze raz nauka, jeśli w ogóle się człowiek dostanie... poziom bardzo wysoki, tak jest przynajmniej w Gdańsku, stąd moje obawy jak będzie w Danii, HG znam dobrze, stronę o IB czytałam tysiące razy 8) cóż taką podjęłam decyzje, mam zamiar studiować w Anglii, dlategoteż matura międzynarodowa przyda się  :) ;) pozdrawiam Wszystkich w tem mroźny biały i puszysty poranek :):)

niziolek1:
no i do Aalborga chcąc nie chcąc przeprowadzamy się - rodzice czytaj praca  :-X

Jomir:
Jak nie planujesz pozostania w Danii, to wybor dobry. I otwarta droga do angielskich uniwersytetow.

CO do poziomu szkoly, kiedys sie dogrzebalam do rankingu szkol IB, ale nie mam teraz czasu na to. Sporobuj "poguglowac", moze sama sie dogrzebiesz.

Jak obawiasz sie, ze nie dasz rady z angielskim rozwaz moze zamieszkanie w internacie? Wtedy bedziesz zmuszona do komunikacji w tym jezyku przez cala dobe niemalze.

Na poczatku latwo nie bedzie. MOja corka na poczatku narzekala, ze musi sie wszystkiego uczyc od nowa - na przyklad tablicy mendelejewa (nazwy pierwiastkow po angielsku), tudziez biologi (bo co z tego na przyklad jak znala budowe kwiata po polsku, jak trzeba bylo od nowa opanowac slownictwo).

Ale pozniej bedzie juz z gorki! :)

sandri:
Ja jestem na 1st roku w IB w Kolding ( a sa 2 lata IB) powiem szczerze,ze poziom jest nawet dobry. Jest masa prac domowych. Naprawde trzeba sie skupiac na tyhc przedmiotach,ktore sa najwazniejsze dla Ciebie. Oczywiscie musisz miec te 24 punkty z egzaminow ze wszystkich przedmiotow w sumie. Jezeli nie planujesz tu zostac to go for it,ale w sumie nawet po IB studie w dk da sie zrobic :)
Uwazam,ze to sa dobre szkoly,ale niestety wymagajace i pokrecone maja zasady :D mozesz wybrac samo naucanie z jezykiem polskim jezeli chcesz :) taka fajna dodatkowa opcja :)

Jomir:
Plus 12 z tych na wysokim poziomie. Obydwa warunki trzeba spelnic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej