Ogólne > Edukacja

Sosu skole

(1/4) > >>

Majka02:
Witam!

Bardzo prosze o wszelkie informacje dotyczace Sosu skole . W jakim stopniu trzeba znac Duński? Ile trwa edukacja i jak wrażenia.

Pozdrawiam

AK211:
W takim, żeby sobie poradzić ;) To znaczy - rozumieć, o czym mówi się na zajęciach, umieć się ogarnąć, odrobić zadania.
Czas trwania zależy od linii wykształcenia, w sosu skole można wziąć i kilkutygodniowy kurs przygotowawczy - i kilkuletnie linie zawodowe.

A wrażenia..? Chyba każdy sam musi sprawdzić, zwłaszcza, że każdy ma inne oczekiwania, czyż nie ?

RybkaWillego:
Faktycznie aby iść do tej szkoły trzeba w miarę płynnie porozumiewać się po duńsku. Wszystkie wykłady jak i zadania domowe są przecież w tym języku... No może poza wykładami z języka angielskiego ;)
Ja 1 marca tego roku rozpoczynam edukację w SOSU skole w Brøndby. Będę sie kształciła na asystenta pedagoga. Całe szkolenie potrwa do maja przyszłego roku a przez cały okres mojej edukacji będę otrzymywała całą wypłatę :)
O wrażeniach mogę opowiedzieć jak już troszke pochodzę do szkoły ;) Pozdrawiam

aisak:

--- Cytat: RybkaWillego w 23 Sty 2013, 11:29:55 ---Faktycznie aby iść do tej szkoły trzeba w miarę płynnie porozumiewać się po duńsku. Wszystkie wykłady jak i zadania domowe są przecież w tym języku... No może poza wykładami z języka angielskiego ;)
Ja 1 marca tego roku rozpoczynam edukację w SOSU skole w Brøndby. Będę sie kształciła na asystenta pedagoga. Całe szkolenie potrwa do maja przyszłego roku a przez cały okres mojej edukacji będę otrzymywała całą wypłatę :)
O wrażeniach mogę opowiedzieć jak już troszke pochodzę do szkoły ;) Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
    Tylko nie zapomnij, ze obiecalas, hihi ;). Interesuje mnie tez ten kierunek i do Brøndby mam niedaleko. A tak poza tym jestem bardzo ciekawa, jakie warunki musialas spelniac, zeby otrzymywac cala wyplate? Jestes na a-kasse, czy tez to rodzaj jakiegos stypendium? Nie bardzo rozumiem.... Oczywiscie to dla mnie "spiewka" przyszlosci, ale mysle, ze warto juz wczesniej wiedziec o warunkach . Dzieki za ewentualna odpowiedz :) :)

RybkaWillego:
Już odpowiadam

Warunki jakie należy spełnić to:
- jak już pisałam wcześniej w miarę płynne porozumiewanie się językiem duńskim
- trzeba miec ukończone 25 lat
- ukończone 9 klas szkoły ( jeżeli ktoś chodził do szkoły w Danii)
- trzeba posiadać minimum dwu letnie doświadczenie z pracy w żłobku czy przedszkolu
- no i najważniejsze, aby podjąć naukę należy być zatrudnionym w żłobku lub przedszkolu
To chyba wszystko. Jak coś sobie jeszcze oprzyponę to dopiszę. Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej