Ogólne > Edukacja

Sosu skole

<< < (2/4) > >>

aisak:

--- Cytat: RybkaWillego w 25 Sty 2013, 09:52:37 ---Już odpowiadam

Warunki jakie należy spełnić to:
- jak już pisałam wcześniej w miarę płynne porozumiewanie się językiem duńskim
- trzeba miec ukończone 25 lat
- ukończone 9 klas szkoły ( jeżeli ktoś chodził do szkoły w Danii)
- trzeba posiadać minimum dwu letnie doświadczenie z pracy w żłobku czy przedszkolu
- no i najważniejsze, aby podjąć naukę należy być zatrudnionym w żłobku lub przedszkolu
To chyba wszystko. Jak coś sobie jeszcze oprzyponę to dopiszę. Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
Dziekuje serdecznie i rowniez pozdrawiam :)

Majka02:
Dziękuję za wszystkie informacje:)

MalaCzarna:
Rybko a nie jest to tak że praktyka też wystarczy ? Czy jednak musi to być zatrudnienie ?

Bluszcz:

--- Cytat: RybkaWillego w 23 Sty 2013, 11:29:55 ---Faktycznie aby iść do tej szkoły trzeba w miarę płynnie porozumiewać się po duńsku. Wszystkie wykłady jak i zadania domowe są przecież w tym języku... No może poza wykładami z języka angielskiego ;)
Ja 1 marca tego roku rozpoczynam edukację w SOSU skole w Brøndby. Będę sie kształciła na asystenta pedagoga. Całe szkolenie potrwa do maja przyszłego roku a przez cały okres mojej edukacji będę otrzymywała całą wypłatę :)
O wrażeniach mogę opowiedzieć jak już troszke pochodzę do szkoły ;) Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Witaj Rybka, mam pytanie dotyczące tej nauki. Jestem zainteresowana pójsciem do szkoły (może też SOSu) od sierpnia, bo od czerwca będę bezrobotna na dagpenge. Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o zasadach nauki. Interesuje mnie głównie temat pieniędzy. Czy będę mogła dostać też normalną wypłatę ak Ty czy tylko te SU-penge? Z kim rozmawiać i gdzie się udać, żeby zapytac? Zależy mi na tym, bo wiadomo, jest to kilkanaście miesięcy nauki, a opłaty trzeba robić. I jeszcze może pytanie odnośnie tego asystenta pedagoga? Coś więcej na ten temat możesz mi napisać? Co taka osoba robi i czy są oferty pracy na takie stanowiska? Może wybrać coś innego? Co jeszcze byłoby z zawodów, które wartoby wybrać??
Pozdrawiam

RybkaWillego:
MC aby zacząć naukę na kursie przyśpieszonym trzeba być zatrudnionym, praktyka nie wystarczy.

Bluszcz są dwie opcje szkolenie dłuższa, o której poczytasz tutaj:
http://sosuc.dk/vil-du-vaere-sosu'er/paedagogisk-assistent-uddannelse-(pau)/ordinaer-pau.aspx

oraz krótsza, o której poczytasz tutaj:
http://sosuc.dk/vil-du-vaere-sosu'er/paedagogisk-assistent-uddannelse-(pau)/pau-som-gvu.aspx

Mam nadzieje, że to coś pomoże. Jakby co pytaj :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej