poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Noworodek  (Przeczytany 13643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline self-sufficient

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +0/-0
Noworodek
« dnia: 22 Sty 2013, 15:45:06 »
Witam mamusie i pozostałych ;) mam pewne pytanko, moje malenstwo ma tydzień, karmie ja mlekiem modyfikowanym NAN 1, ale niestety mała ma straszne zatwierdzenie, dzis kupiłam Allomin, ale nie jestem pewna czy zmiana cos da ;( Jakie polecacie mleko i czy Allomin jest dobry? Dzięki za odpowiedzi!

Offline kubusinski

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
Odp: Noworodek
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Sty 2013, 16:06:22 »
hej gratulacje my naszego malucha karmimy allomin i rosnie jak na drozdzaczh ma juz 6,5miesiaca najpierw allomi 1 a po 6 mies 2 polecamy

Offline beata29

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Sty 2013, 19:30:47 »
witaj
moj synek mial ten sam problem. podawanie alominu zielonego na przemian z nanem pomoglo. alomin dostawal raz dziennie. tak polecila położna
pozdrawiam

Offline kingamagda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 2
  • W życiu zdarzają się chwile, o które warto walczyć
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Sty 2013, 19:44:34 »
mój maly nie tolerowan NANU, tez przez to mleko mial problemu z brzuszkiem, tez polozna nam polecila allomin zielony, byl na nim z 2 miesiace, ogolnie tolerowal go dobrze ale sie nim nie najadal, ciagle pil i pil, wiec zdecydowalismy dawac mu polski bebilon. Jest na bebilonie juz 6 miesiace i zdrowy jak ryba, pozdrawiam
PS zostaly mi 2 zapakowane kartony allomina zielonego, moge oddac za darmo, pozdrawiam.
Moj email kingamagda@interia.pl

Offline self-sufficient

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Sty 2013, 12:00:43 »
Dzieki za odp ;) Dałam małej herbatke z koperku włoskiego (od 1 tyg.), dalej się męczy, ale są już efekty. Zobaczymy jak będzie dalej.

Offline zybis

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 1
    • Status GG
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Sty 2013, 13:30:06 »
Witam i gratulacje

Jestem mama 3,5 córeczki , moja jak sie urodzila tez jej dawalam  Nan ale o sie nie najadala i plakala i kupki miala twarde i brzuszek trwardy , akurat jak miala 4 tygodnie jechalam do polski kupilam bebilon comfort jest to mleko dla dzieci ktore maja zaparcia i kolki , super mala wypijala ile jej sie dalo  i mniej nam plakala i kupki byly inne i brzuszek nie byl twardy , ale niestety nasza coreczka zachorowaa i musialam calkiem meko zmienic  ale mam do sprzedania 7 puszek tego mleko bo sobie kupila na zas. jak co podaje prywatenego meila becia1033@wp.pl

ps takze mam krople niemieckie na kolke

Offline self-sufficient

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Sty 2013, 21:16:38 »
Dzięki wielkie za propozycje,ale kurczę, nie chce sie pakować w mleko polskie,bo pozniej będę kombinować jak je przetransportowac, zobaczę jak będzie na duńskim. ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 23 Sty 2013, 21:16:38 »

Offline Anja_an2

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
    • Status GG
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lut 2013, 10:28:22 »
Ja rowniez chcialam mleko ktore bede mogla kupic w Danii. A ze sytuacja byla taka sama, wiec probowalam wszystkiego Nan, Allomin i Hipp. Allomin pomogl tylko troche, dopabuse Hipp rozwiazal problem. Zero problemow z kupkami i brzuszkiem, mozna kupic w Danii i w Polsce, malenstwo jest najedzone i od pierwszego miesiace przesypia spokojnie cale noce.

Offline newbie12

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 17
  • -Otrzymane: 58
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Lut 2013, 10:39:55 »
malenstwo jest najedzone i od pierwszego miesiace przesypia spokojnie cale noce.

sorry moze zle zrozumialam i troche nie w temacie ale w pierwszym miesiacu dziecko powinno jesc co 3 godziny a nie przesypiac noc.

A tak w ogole nie zdrowiej i ekonomiczniej karmic piersia?  :)

Moje malenstwo tez mialo straszne problemy z kupkami, jak sie pozniej okazalo, spowodowane zelazem.

Zycze zdrowka wszystkim maluszkom  :)

Offline AK211

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 39
  • -Otrzymane: 40
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lut 2013, 11:19:36 »
Witam mamusie i pozostałych ;) mam pewne pytanko, moje malenstwo ma tydzień, karmie ja mlekiem modyfikowanym NAN 1, ale niestety mała ma straszne    zatwierdzenie,    dzis kupiłam Allomin, ale nie jestem pewna czy zmiana cos da ;( Jakie polecacie mleko i czy Allomin jest dobry? Dzięki za odpowiedzi!

A cóż to takiego..?

Po drugie - noworodkowi nie kupuje się sztucznego mleka, a fe. Piersi są od tego, żeby nimi karmić!

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Lut 2013, 11:25:36 »
kto wam dal prawo do decydowania co powinno jesc NIEWASZE DZIECKO? Skoro jest na mleku modyfikowanym, to widocznie byla jakas przyczyna,nikt nie musi sie spowiadac dlaczego butla a nie cycki!

Offline AK211

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Lut 2013, 11:30:15 »
Pewnie, że nie musi. Ale to forum ogólnodostępne, więc mamy też prawo do wyrażania własnego zdania.

A co do przyczyny... żartujesz chyba.. 95% matek dających dzieciom sztuczne świństwa, robi z wygody, a nie z żadnych medycznych przyczyn. Takowe zresztą powstają niemal jedynie w przypadku zażywania bardzo szkodliwych leków.

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Lut 2013, 11:41:02 »
nigdy nie wiesz, czy akurat nie trafiles na te 5 %. sa jeszcze przyczyny natury fizycznej,psychicznej, ale co mozesz o tym wiedziec...

Offline AK211

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Lut 2013, 11:45:28 »
Mogę, wierz mi. Chyba nawet więcej, niż Ty.  8)

A problemy natury fizycznej...to jakieś mniej, niż 0,5 % przypadków..? Generalnie każda kobieta stworzona jest po kątem możliwości wykarmienia własnego dziecka. Jeśli twierdzi, że "nie może", jest to:

1. ) Lenistwo,

albo:

2. ) Brak odpowiednich instrukcji i pomocy ze strony położnych. W przypadku nawet małych problemów, a nie mając odpowiedniej wiedzy i wsparcia - najłatwiej się poddać.

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Lut 2013, 12:10:25 »
nie znajac historii tej osoby nie mozesz oceniac. Najlatwiej posądzic o lenistwo :) Presja, szykanowanie czy potepianie matek niekarmiacych piersia jest gorsze niz samo niekarmienie piersią. Wbrew pozorom, ja moje corki karmilam, ale rozumiem tez te ktore nie. Nie wszyscy do jednego wora!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 12 Lut 2013, 12:10:25 »