Ogólne > Edukacja

Nauka w Danii po skończeniu polskiego gimnazjum.

(1/4) > >>

Karolek01:
Witam. Mam pytanie odnośnie nauki w duńskim odpowiedniku polskiego liceum, gimnazjum bodajże. Jakie papiery musiałbym wziąć, ze sobą by owe podanie składać. Chciałbym się też dowiedzieć co nie co o duńskim nauczaniu i podejściu do zagranicznych uczniów. Czy mógłby ktoś polecić jakąś szkołę? Z tego co czytałem poziom nauczania jest dość wysoki. Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Dziękuję :)

niziolek1:
Hello  ;D ja kończę wlasnie gimnazjum i od sierpnia nauka w szkole IB w Danii mam to szczęście ze władam biegle j ang i chce studiować w GB ... Wszystko zależy jakie masz plany po naszym gimnazjum chcąc zostać w Danii na stałe to zostaje szkoła dunska min rok a potem kontynuacja dalej ... Skąd jesteś ? :)

niziolek1:
Poziom nauczania wysoki to jest w Polsce ... tutaj jeśli juz nauczysz sie języka spoko

Jomir:
O poziomie nauczania mozna by dyskutowac dlugo.
Zacznijmy od tego. W Danii nie wymaga sie kucia na pamiec, wymaga sie umiejetnosci znaleznienia potrzebnej informacji.
Tak wiec do dziela gimnazjalisci. Zacznijcie od zaraz. Przekopcie forum i znajdzcie potrzebne Wam informacje. Taki drobny egzamin wstepny.

niziolek1:
Pragmatyzm super sprawa :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej