Regionalne > Århus, Aalborg ...

pies -skradziony Arhus

<< < (14/15) > >>

Reksio:
Ale to jest mnamnik, znaczy jamnik  ;), a mnamniki są mądre. Da radę chłopak  :)

1941:

--- Cytat: Jomir w 14 Lut 2013, 22:11:06 ---No, mam... Sni mi sie po nocach, ze wrocil... Ubezpieczenie zdrowotne tez oplacilam na nowy rok, choc termin platnosci przypadal na 3 miesiace po zaginieciu. A teraz minelo juz ponad pol roku.

No i zima, mrozy... A to byl gostek, ktory w lipcu przy 30 stopniach spal pod koldra wtulony w brzuch mego meza...
wiec sama rozumiesz..... ech...

--- Koniec cytatu ---

Nadzieja umiera ostatnia.

Jomir:
Tylko zostal bardzo przestraszony, no i zginal 10 km od domu. .
Pierwszy raz, kiedy maz kolezanki, ktora miala sie nim zaopiekowac w panice pogonil za nim by go zlapac.

D tego bYl tam pierwszy raz i zostal tam zawieziony samochodem

Po raz drugi przestraszony zostal 5 dni po zaginieciu. Wyszedl z krzakow wprost na pare mlodych ludzi, ktorzy pomagali go szukac. I oni zaczeli wrzeszczeci "tu jest, tu jest", a pozniej wraz ze swoimi psami zaczeli go gonic by go zlapac.
Przyznam, ze w tej panice przylaczylam sie do pogoni z naszym drugim psem, plus moja corka na rowerze. Pomysl, jaka trauma!
4 osoby i 3 psy plus rower, wrzeszczace i go goniace.
Od tej pory sluch po nim zaginal. Przestal byc widywany na osiedlu, gdzie sie zgubil. My jeszcze jezdzilismy tam (na zmiane cala rodzina) przez 3 tygodnie. o 9 , 12, 14, 17 - wtedy lazilismy w kolko by zostawiac slady, przez okolo 2 godziny. Pozniej jechalismy o 19 i lazilismy do polnocy, bo ponoc w nocy psy lepiej slysza.
Bylo radio, gazeta, plakaty. Na policji zgloszny jest do dzisiaj.
BYl Facebook, rozeslany przez kogos z dyrebeskytelsen.
Oczywiscie kliniki weterynaryjne, Falck, zarzad drog.
Poddalam sie po rozmowie z psychologiem psim (jak znasz "Wesola Lapke" w Polsce).
Pan Jacek powiedzial, ze zrobilismy duzo wiecej niz mozna bylo zrobic. I ze on nie ma pojecia jak zmienila sie psychika psa po tej traumie zwiazanej z pogoniami.

Przepadl jak kamien w wode  :(

aisak:

--- Cytat: Jomir w 14 Lut 2013, 22:28:56 ---Tylko zostal bardzo przestraszony, no i zginal 10 km od domu. .
Pierwszy raz, kiedy maz kolezanki, ktora miala sie nim zaopiekowac w panice pogonil za nim by go zlapac.

Po raz drugi przestraszony zostal 5 dni po zaginieciu. Wyszedl z krzakow wprost na pare mlodych ludzi, ktorzy pomagali go szukac. I oni zaczeli wrzeszczeci "tu jest, tu jest", a pozniej wraz ze swoimi psami zaczeli go gonic by go zlapac.
Przyznam, ze w tej panice przylaczylam sie do pogoni z naszym drugim psem, plus moja corka na rowerze. Pomysl, jaka trauma!
Od tej pory sluch po nim zaginal. Przestal byc widywany na osiedlu, gdzie sie zgubil. My jeszcze jezdzilismy tam (na zmiane cala rodzina) przez 3 tygodnie. o 9 , 12, 14, 17 - wtedy lazilismy w kolko by zostawiac slady, przez okolo 2 godziny. Pozniej jechalismy o 19 i lazilismy do polnocy, bo ponoc w nocy psy lepiej slysza.
Poddalam sie po rozmowie z psychologiem psim (jak znasz "Wesola Lapke" w Polsce).
Pan Jacek powiedzial, ze zrobilismy duzo wiecej niz mozna bylo zrobic. I ze on nie ma pojecia jak zmienila sie psychika psa po tej traumie zwiazanej z pogoniami.

--- Koniec cytatu ---

:(

Patrz Jomir, niby TYLKO pies, a czlowiek mysli o nim, martwi sie,przezywa... Czytam Wasza historie kolejny raz i wciaz mnie ciarki przechodza. Przypominam sobie wszystkie pieski, ktore byly ze mna. Jedne odeszly ze starosci, inne w wyniku wypadku lub tez zaginely... Kazdy z nich byl inny, kazdy z nich, moze to dziwnie zabrzmi, wniosl mnostwo radosci, mimo ze bardzo sie od siebie roznily. I za kazdym z nich bardzo tesknie i wspominam... Jak za czlonkiem rodziny?  Tak :).

vordingborg:

--- Cytat: Jomir w 14 Lut 2013, 22:28:56 ---Tylko zostal bardzo przestraszony, no i zginal 10 km od domu. .

--- Koniec cytatu ---
Szkoda tylko że nikt z was nie postawił się w sytuacji psa.......
Zostawili mnie u obcych - nuda, idę siku w krzaki, wychodzę z krzaków, a tu dwóch pipoli wrzeszczy to on to on :o
zacząłem wiać, patrze w lewo czysto,prawo ok, zerkam w tył  :-\ psy mnie gonią to ja dyla
Po chwili pościg przybrał na sile, to już kilka bab, psy i rowery- masakra co ja im zrobiłem  ???
Wszyscy wrzeszczą, wariatkowo jakieś , ledwom uszedł  :P :P
 A jak dowiedziałem się że listy gończe, radio, TV i facebook to już wiedziałem, to robota obcego wywiadu.
 Zapuściłem wąsy i brodę przemalowałem skarpety, trwała ondulacja i robie za pudla HAŁHA

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej