Ogólne > Hydepark

Wypadek samochodowy w Pl autem na duńskich blachach

(1/3) > >>

rozowa985:
Witam!
Pare dni temu miałam powazny wypadek samochodowy. Jechałam do Pl na ważne badania. Miałam wracać do Dani dnia następnego ale 30 km przed domem jakiś idi... Zmiótł mnie z drogi. Wyprzedzał tira na zakręcie , na wzniesieniu i na podwójnej ciągłej . Całe szczęście ja i dzieci które były ze mną w aucie wyszliśmy z tego bez poważniejszych obrażeń . Pare siniakow i zadrapan. Auto z kolei idzie na złom :( poinformowalam juz mojego ubezpieczyciela . Nie miałam casco :( pytanie moje co teraz? Czy bede musiała sprowadzić auto na lawecie do dk żeby tam zostało zezlomowane? Jakie dokumenty muszę mieć ? Nigdy wcześniej nie miałam takiej sytuacji więc nie bardzo wiem za co się wziąć. Problem jest rownież z powrotem. Czy ubezpieczalnia sprawcy ma w obowiązku zorganizowanie mi transportu powrotnego? Za wszelkie informacje dziękuje !

vordingborg:
 Takimi sprawami zajmuje się PBUK   http://pbuk.pl/index.php?option=com_pbuk&pbuk=2&Itemid=69  skontaktuj się z nimi w PL lub ich odpowiednikiem w DK (namiary widoczne obok flag :D)to  ci wszystko wytłumaczą, a może i załatwią  :)

keny79:
Wracaj do naszej Pł. Jutlandii bo tu jest bezpieczniej ;) Monti to rzecz nabyta,najważniejsze,że wy cali i zdrowi jesteście.

Reksio:
Twój ubezpieczyciel powinien cię poinformować o tym co dalej.

1941:

--- Cytat: Reksio w 12 Lut 2013, 22:01:53 ---Twój ubezpieczyciel powinien cię poinformować o tym co dalej.

--- Koniec cytatu ---

Jezeli sie nie ma casco, niestety szkode zglasza sie do ubezpieczyciela sprawcy!!!! Takie info powinni przekazac Policjanci zalatwiajacy sprawe na miejscu, oraz gdzie posiada i jakie ubezpieczenie, sprawca, ponadto jego dane oraz gdzie bedzie prowadzona sprawa w przedmiocie tego zdarzenia tzn jaka Komenda sie tym bedzie zajmowac, co jest istotne przy zglaszaniu szkody.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej