poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Solarium  (Przeczytany 11699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ania8520

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 31
  • -Otrzymane: 28
  • Reputacja: +0/-0
Solarium
« dnia: 16 Lut 2013, 17:43:29 »
Dobry wieczór,

Piszę z zapytaniem czy któraś z Pań korzystała z duńskich solarium? Pytam ponieważ dowiedziałam się ostatnio że różnią się od naszych polskich i to bardzo. Czy to prawda że obsługujemy maszynę same? Wrzucamy pieniądze, nastawiamy ile minut nas interesuje? Nikogo tam ponoć nie ma, nikt nie pilnuje czy żyjesz ? :) Jestem bardzo zdziwiona tym czego się dowiedziałam.

Proszę o opinie Drogie Koleżanki :)
Pozdrawiam

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
Odp: Solarium
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lut 2013, 18:11:26 »
nie jestem kolezanka heh ale odpowiem .

jest dokladnie jak opisalas  maja stawke np 5 kr za 3 min i wrzucasz 15 wchodzisz kladziesz sie i smalisz jak kurczak na roznie;]

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lut 2013, 18:26:53 »
Zgadza się, a kolejną nowością jest to że rozbierać się nie trzeba, kładziesz się jak stoisz. Promieniowanie UV i tak zrobi swoje  :)

Offline Sanczow

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 5
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lut 2013, 18:29:35 »
Jest tak jak piszecie wrzucasz pieniążki do automatu przed drzwiami, w zależności ile minut chcesz sie smalić i wchodzisz solarium samoobsługa

Offline Ania8520

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lut 2013, 18:32:38 »
Nie korzystam z solarium ... ale że muszę (czeka mnie poważna impreza) to nie ma wyjścia ... :P
W PL jak byłam parę razy to są Panie które przemyją łóżko i w ogóle ... A z tego co widzę to tam nikogo nie ma ... i kto myje te łóżka? Przeciera po każdym człowieczku? Bleee ... :D :D
Jestem naprawdę zdziwiona że nikt nie "czuwa" nad bezpieczeństwem i higieną ... :)

keny79

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lut 2013, 18:39:20 »
tak jak poprzednicy napisali wcześniej- samoobsługa ;) sama czyścisz sobie łóżeczko przed skorzystaniem :) chemia + ręczniczki papabusewe dostępne w każdym solarium ;)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lut 2013, 18:41:53 »
Wychodzi sie z zalozenia ze normalni ludzie umieja instukcje obslugi przeczytac i po sobie posprzatac.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lut 2013, 18:41:53 »

Offline Ania8520

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lut 2013, 19:07:23 »
To wychodzi na to że w Pl sami nienormalni ludzie skoro potrzebują Pań do obsługi solarium :)

A reszcie forumowiczów baaaaaaaardzo dziękuję za odpowiedzi :) :* :*

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lut 2013, 19:27:51 »
To wychodzi na to że w Pl sami nienormalni ludzie skoro potrzebują Pań do obsługi solarium :)

pewnie.a czesc z nich przyjezdza do danii i bedac w szoku pyta co zrobic widzac samoobslugowe solaria :-[ :)

Offline Ania8520

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Lut 2013, 19:30:09 »
Nooo ... :( tylko że ja ich jeszcze nie widziałam i nie pytałam co zrobić ... :) Czas zacząć czytać ze zrozumieniem :)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lut 2013, 19:40:56 »
A ludzie potrzebuja pan do obslugi solarium ?
Czy tez panie po prostu sa do pilnowania?

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline aga25

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Lut 2013, 20:04:33 »
Będąc w Anglii jakieś 5 lat temu również poszłam na solarium, wchodzę wszystko ładnie, łóżka są wołam,pukam w drzwi, za którymi było pomieszczenie dla personelu, zamknięte, cisza.... Za 2 razem dopabuse był tam klient, który pokazał mi co i jak ehhh :-[

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lut 2013, 21:07:41 »
Tu też jest różnie. Ja chodziłam na solaria samoobsługowe, i na takie gdzie siedziała dziewczyna, przemywała łóżko po każdym kliencie, sprzedawała kremiki itp. Ale pieniażki musisz sama wrzucić, zależnie od czasu jaki chcesz tam spędzić. Zazwyczaj wszędzie i tak jest monitoring (ale nie w kabinach tylko na korytarzu).
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline ayme

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 48
  • Reputacja: +1/-5
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Lut 2013, 21:19:23 »
W Dani liczy sie zeby bylo jak najtaniej, i to w kazdym wzgledzie , a zatrudnienie pan do solarium KOSZTUJE
 Podam przyklad z innej branzy zeby Ci uzmyslowic o co chodzi ;
W Polsce w szpitalach psychiatrycznych  ,sa sanitariusze wzywani do chorych na oddzial gdy sie bija, czy tez gdy sa agresywni , w Dani dawno juz tego nie ma (koszty)kazda pielegniarka ma alarm przy sobie  i biegnie na pomoc, gdy alarm piszczy i pokazuje  nr oddzialu i miejsce ,(biega sie tez na inne oddzialy w szpitalu psychiatrycznym ) zeby pomagac innym i obezladniac chorego w grupie ...nieraz nic z tego nie wychodzi , bo chory jest silny i grozny i rzuca np meblami ,wiec sie wtedy wzywa policje. ;D ;D,ale jest taniej  ;D ;D

Offline Ewa123

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 12
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +0/-4
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Lut 2013, 08:25:48 »
W Dani liczy sie zeby bylo jak najtaniej, i to w kazdym wzgledzie , a zatrudnienie pan do solarium KOSZTUJE
 Podam przyklad z innej branzy zeby Ci uzmyslowic o co chodzi ;
W Polsce w szpitalach psychiatrycznych  ,sa sanitariusze wzywani do chorych na oddzial gdy sie bija, czy tez gdy sa agresywni , w Dani dawno juz tego nie ma (koszty)kazda pielegniarka ma alarm przy sobie  i biegnie na pomoc, gdy alarm piszczy i pokazuje  nr oddzialu i miejsce ,(biega sie tez na inne oddzialy w szpitalu psychiatrycznym ) zeby pomagac innym i obezladniac chorego w grupie ...nieraz nic z tego nie wychodzi , bo chory jest silny i grozny i rzuca np meblami ,wiec sie wtedy wzywa policje. ;D ;D,ale jest taniej  ;D ;D

Najpierw Duńczycy narzucili sobie tak wysoki standard życia, wysokie ceny,,,a teraz chcą na wszystkim oszczędzać  ???  :o ;D ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 17 Lut 2013, 08:25:48 »

Solarium.

Zaczęty przez Mała22Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3828
Ostatnia wiadomość 05 Lip 2010, 19:18:51
wysłana przez Swieta
solarium

Zaczęty przez Dania1919Dział Hydepark

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 8676
Ostatnia wiadomość 14 Mar 2013, 12:48:01
wysłana przez myszka0807
Solarium natryskowe

Zaczęty przez Maja1216Dział Pomoc!