Ogólne > Rodzina ...
paszport duński dla dziecka
Monika S.:
Witam, jestem po rozwodzie z mężem(z duńskim paszportem), mamy synka, synek na tą chwilę ma podwójne obywatelstwo, z racji tego, że jestem Polką. Dziecko mieszka ze mną w Polsce, posiada paszport duński na który się kiedyś zgodziłam i którego po pewnej wizycie mi już nie oddał. Problem a pytanie moje jest takie : niedługo kończy się ważność paszportu duńskiego dziecka i mój były mąż upiera się aby zgodzić się na wyrobienie następnego duńskiego. Ja nie chcę się zgodzić na duński, tylko na polski. Nie wierzę mu po prostu żeby czegoś nie wykombinował, zawsze chciał żeby zgodzić się na zameldowanie go w Danii, mimo, że on mieszka w Polsce, czasami jeździ tylko do Danii. Powiedzcie jak wiecie, czemu on tak się upiera, żeby ten dzieciak miał duński paszport a nie polski.Czy on w Danii może czerpać z tego tytułu jakieś profity?
varszafiak:
Kocha swoje dziecko, i chce zapewnic swojemu potomkowi lepsza przyszlosc?
Jomir:
Paszport jest tylko dokumentem.
Nie ma nic do przyszlosci dziecka. jest po prostu zwitkiem papierkow w okladce.
Dziecko jezeli ma dunskie obywatelstwo, to bedzie je mialo do 18 roku zycia. Dopabuse o 18 urodzinach bedzie moglo sie go zrzec.
Spytaj sama swojego ex. dlaczego chce by dziecko mialo dusnki paszport. Skad my tu na forum mamy to wiedziec?
Moze ex. chce wziac syna na wycieczke do Stanow?
aisak:
--- Cytat: Jomir w 18 Lut 2013, 14:12:47 ---Paszport jest tylko dokumentem.
Nie ma nic do przyszlosci dziecka. jest po prostu zwitkiem papierkow w okladce.
Dziecko jezeli ma dunskie obywatelstwo, to bedzie je mialo do 18 roku zycia. Dopabuse o 18 urodzinach bedzie moglo sie go zrzec.
Spytaj sama swojego ex. dlaczego chce by dziecko mialo dusnki paszport. Skad my tu na forum mamy to wiedziec?
Moze ex. chce wziac syna na wycieczke do Stanow?
--- Koniec cytatu ---
;D
nadusiaa:
a moze ma ochote ci go odebrac.wiele o tym tez slyszalam jakie babki mialy z tego powodu problemu.upiera sie bo cos w tym jest
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej