Ogólne > Rodzina ...
Pieniądze za opiekę nad dzieckiem w domu
ayme:
moj syn mowi i czyta po polsku tak dobrze , ze jak byl maly to ludzie w Polsce pytali do ktorego przedszkola /szkoly chodzi(w Polsce)W prostej rozmowie moze nabrac ludzi w Polsce, ze niby tam mieszka,ale ja wiem ze nie zna wielu slow polskich i ma dziwny akcent...znam jednego chlopaka (syn znajomej),ktory ma wymowe identyczna jak Czeslaw Mozil ,tak szybko gada i polyka koncowki ;Drozmawialam na zywo z Czeslawem po koncercie w Kopenhadze i od razu przypomnial mi sie ten chlopak.. ;D
piotrnysa:
WITAM orientuje sie ktos jaka kwota wchodzi za pilnowanie swojej pociechy w domu dziekuje
Reksio:
Zależy od komuny, w nie każdej nawet istnieje taka opcja. Wejdź na sronę swojej komuny i wszystko masz opisane.
silent83:
u mnie w komunie dotacja dla dziecka do 3 roku wynosi 6.948 kr.
czy istnieje opcja żeby oddać dziecko tylko na parę godz dziennie, chcę żeby niunia załapała język , a trochę krucho u nas chwilowo z kasą, czy tak czy siak trzeba płacić full? dzięki
dania_d:
--- Cytat: silent83 w 11 Mar 2013, 07:31:06 ---czy istnieje opcja żeby oddać dziecko tylko na parę godz dziennie, chcę żeby niunia załapała język ,
--- Koniec cytatu ---
tak istnieje, masz przedszkole 30t i 52 t
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej