Ogólne > Rodzina ...
Pieniądze za opiekę nad dzieckiem w domu
H@nka:
--- Cytat: Jomir w 06 Cze 2013, 19:28:37 ---Takie sobie zrodlo "pitu pitu", ot tylko Odense Kommune:
http://www.odense.dk/topmenu/borger/boern/bornepasning/privatpasningogprivateinst/tilskud
--- Koniec cytatu ---
No to wyobraż sobie, że w innych kommunach mogą obowiązywać inne zasady.
Jomir:
--- Cytat: H@nka w 06 Cze 2013, 19:38:31 ---No to wyobraż sobie, że w innych kommunach mogą obowiązywać inne zasady.
--- Koniec cytatu ---
NIe musze sobie wyobrazac, wiem o tym.
Ale nie piszesz skad jestes, a piszesz, ze otrzymujesz okolo 3000 po podatkach.
W Kopenhadze jest 7100.
https://subsite.kk.dk/sitecore/content/Subsites/Institutionsportalen/SubsiteFrontpage/AndrePasningstilbud/PasningAfEgneBoern.aspx
Jomir:
--- Cytat: H@nka w 06 Cze 2013, 19:36:58 ---I ty piszesz o obraźliwym narodzie!!!!
I kto ci wmawia że jesteś złą matką??????????
Ludzie, przecież to forum publiczne i każdy może wyrazić własne zdanie, podyskutować.
Ale jeżeli ktoś ma inną opinię na dany temat, to nie oznacza od razu, że oskarża was o np. bycie złymi matkami.
No ale jeśli niestety w ten sposób odczytuje się posty innych osób, jako atak na własną osobę i własne przekonania, to potem powstają takie bezsensowne rozważania na temat osób, które w dyskusję w ogóle nie są wciągnięte, jak ten tu na temat p. Justyny.
--- Koniec cytatu ---
NIe na temat Pani Justyny, a jej artykulow.
Nie wiem ile jej artykulow czytalas, ja czytalam mase. I tak jak Ty zadasz prawa do swojego zdania na jakis temat, tak ja rezerwuje sobie takie prawo rowniez.
Stwierdzilam jedynie, ze PANI JUSTYNA to zaden autorytet.
Jezeli ktos nazywa sie dziennikarzem, to ocenia sie jego przez pryzmat tego co pisze, nieprawdaz?
Masz inne zdanie. Twoja sprawa.
H@nka:
--- Cytat: Jomir w 06 Cze 2013, 19:46:16 ---NIe na temat Pani Justyny, a jej artykulow.
Nie wiem ile jej artykulow czytalas, ja czytalam mase. I tak jak Ty zadasz prawa do swojego zdania na jakis temat, tak ja rezerwuje sobie takie prawo rowniez.
Stwierdzilam jedynie, ze PANI JUSTYNA to zaden autorytet.
Jezeli ktos nazywa sie dziennikarzem, to ocenia sie jego przez pryzmat tego co pisze, nieprawdaz?
Masz inne zdanie. Twoja sprawa.
--- Koniec cytatu ---
Tylko ona powoływała się na kogoś, a nie przytaczała własnego zdania. Nie pisała "wg mnie", tylko "wg psychologów". Ona nie ma być autorytetem, tylko jako dziennikarz, przedstawiać opinie na dany temat.
happybeti:
--- Cytat: H@nka w 06 Cze 2013, 19:36:58 ---I ty piszesz o obraźliwym narodzie!!!!
I kto ci wmawia że jesteś złą matką??????????
Ludzie, przecież to forum publiczne i każdy może wyrazić własne zdanie, podyskutować.
Ale jeżeli ktoś ma inną opinię na dany temat, to nie oznacza od razu, że oskarża was o np. bycie złymi matkami.
No ale jeśli niestety w ten sposób odczytuje się posty innych osób, jako atak na własną osobę i własne przekonania, to potem powstają takie bezsensowne rozważania na temat osób, które w dyskusję w ogóle nie są wciągnięte, jak ten tu na temat p. Justyny.
--- Koniec cytatu ---
No, chwila- ja nigdzie, w przeciwieństwie do ciebie, nie stwierdziłam, że czuję się obrażona.
Nie odczytałam równiez tego posta jako ataku na moją osobę, a własnie pokazałam ten inny punkt widzenia- matki, która uważa, że dla TEGO jej dziecka dobre będzie pójście do "instytucji " ;) ;D.
A jesli czytam łzawe opowiastki o "wyrywaniu dzieci z objęć matek", to logiczny jest wniosek, że autorka artykułu deprecjonuje takie "wyrodne matki", co to dzieci do "instytucji " oddają.
Nie wiem, czy masz swoje dzieci, jakie masz doświadczenia itd.
Powiem ci jedno- żadna normalna matka nie wybiera dla swego dziecka tego, co dla niego złe, tylko to, co dobre.
Co dobre dla Jasia, niekoniecznie dla Stasia. Mówimy wszak o "indywidualizmie", nie? ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej