Ogólne > Rodzina ...

Pieniądze za opiekę nad dzieckiem w domu

<< < (19/26) > >>

aisak:

--- Cytat: H@nka w 06 Cze 2013, 21:21:56 ---No to już zaspokajam twoją ciekawość. Wstawiłam go, bo po przeczytaniu przypomniała mi się ta dyskusja, jaka wywiązała się po rozpoczęciu wątku przeze mnie. Swoją drogą ja tylko wtedy zapytałam o pomoc w wypełnieniu wniosku, a dyskusję na temat czy warto wysłać dziecko do żłobka czy nie rozpoczął ktoś inny. Napisałam też wcześniej, że jak złożę wniosek i go rozpatrzą, to napiszę, czy zostały mi przyznane pieniądze i w jakiej kwocie. A dokładnej kwoty po prostu nie pamiętam, a myślę, że 10 koron w tę czy w tamtą stronę nikomu różnicy nie zrobi.

--- Koniec cytatu ---
Oki, oki, bez nerwow Hania :). To forma forum, nie przejmuj sie. Kazda opinia jest cenna i kazdy ma prawo napisac, co uwaza....
Nic nikomu nie robi roznicy... ;)

Jomir:

--- Cytat: H@nka w 06 Cze 2013, 21:21:56 ---No to już zaspokajam twoją ciekawość. Wstawiłam go, bo po przeczytaniu przypomniała mi się ta dyskusja, jaka wywiązała się po rozpoczęciu wątku przeze mnie. Swoją drogą ja tylko wtedy zapytałam o pomoc w wypełnieniu wniosku, a dyskusję na temat czy warto wysłać dziecko do żłobka czy nie rozpoczął ktoś inny. Napisałam też wcześniej, że jak złożę wniosek i go rozpatrzą, to napiszę, czy zostały mi przyznane pieniądze i w jakiej kwocie. A dokładnej kwoty po prostu nie pamiętam, a myślę, że 10 koron w tę czy w tamtą stronę nikomu różnicy nie zrobi.

--- Koniec cytatu ---
Jezeli z 7100 brutto dostajesz okolo 3000 na konto, to prawdopodopodobnie nie zglosislas sie do SKAT po frikort, wiec " lupia z Ciebie najwyzszy podatek".

Idris:

--- Cytat: happybeti w 06 Cze 2013, 21:28:49 ---Jeszcze nie zrozumiałaś?
No, to jeszcze raz.
Protest mój dotyczył powoływania się na "autorytet" pani Justyny, która znów powołuje się na autorytet bliżej nieokreślonych psychologów i autorytatywnie, za to bez pojęcia o faktach, pisze sobie coś tam i to ma być argument w dyskusji  ::)
Ty naprawde nie widzisz tego steku bzdur w tym artykule ??? Jedną "pokazałam palcem", tę o Związku Radzieckim i "modzie " na żłobki oraz mleko w proszku. Wystarczy? Przeciez to tak sprzeczne z jakimikolwiek faktami, że az się wgłowie nie mieści, by opierać w dużej mierze swoją tezę na tym. A skoro opieramy tezę na fałszywych przesłankach, to...jaki mamy wynik dalszego rozumowania?
Cóż...nie moja wina, jeśli takie opowieści bierzesz za dobrą monetę. Ja nie... 8)

--- Koniec cytatu ---
Betti chyba kazdy bierze za dobra monete to co mu akurat pasuje. Hani pasuje artykul pani Justyny bo dzieki temu moze jakos utwierdzic sie w przekonaniu, ze to co robi jest najlepsze dla jej dziecka.
Nie przepraszam, zle sie wyrazilam. Hania robi tak by bylo najlepiej dla jej dziecka a ten artykul tylko potwierdza jej przekonanie.
Ty albo raczej napisze my uwazamy, ze aby zapewnc dzieciom lepszy start w szkole musimy zainwestowac w ich rozwoj jezyka dunskiego a oczywiste jest, ze tego nie mozemy zrobic sami. Dlatego decydujemy sie na instytucje.
Ja zreszta zdecydowalam sie jeszcze z innego powodu. Musze pracowac, i nawet 7000 miesiecznie za opieke nad dzieckiem w domu w zaden sposob mnie nie urzadza.

H@nka:

--- Cytat: Idris w 06 Cze 2013, 21:38:55 ---Betti chyba kazdy bierze za dobra monete to co mu akurat pasuje. Hani pasuje artykul pani Justyny bo dzieki temu moze jakos utwierdzic sie w przekonaniu, ze to co robi jest najlepsze dla jej dziecka.
Nie przepraszam, zle sie wyrazilam. Hania robi tak by bylo najlepiej dla jej dziecka a ten artykul tylko potwierdza jej przekonanie.
Ty albo raczej napisze my uwazamy, ze aby zapewnc dzieciom lepszy start w szkole musimy zainwestowac w ich rozwoj jezyka dunskiego a oczywiste jest, ze tego nie mozemy zrobic sami. Dlatego decydujemy sie na instytucje.
Ja zreszta zdecydowalam sie jeszcze z innego powodu. Musze pracowac, i nawet 7000 miesiecznie za opieke nad dzieckiem w domu w zaden sposob mnie nie urzadza.

--- Koniec cytatu ---
W kwestii tego co jest najlepsze dla mojego dziecka decyduję sama, jak pewno każda z was. Artykuł przytoczyłam tylko dlatego, by pokazać inną opinię na rozpoczęty temat. Nie muszę się utwierdzać w przekonaniu, że to co robię jest najlepsze dla mojego dziecka, poprzez czytanie jakichkolwiek artykułów. To moje dzieci utwierdzają mnie w tym przekonaniu każdego dnia.

happybeti:
Praca, oczywiście  :).
Ja , co prawda, zapisałam moją córeczkę od razu , jak tylko nasz pobyt tu został urzędowo-CPRowo itd "ogarnięty" , choć jeszcze wtedy nie pracowałam. Po pierwsze wlasnie, by dziecko poznawało język. No i ja  w tym momencie stawałam się dyspozycyjna. Wiadomo, że nie oddasz dziecka do dagpleje z dnia na dzień, to trwa. Więc wolalam mieć to już "załatwione"  :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej