Ogólne > Hydepark
BI$STAND$LAND
roga:
silk: Ograniczenie kontanhjælp wedlug propozycji rzadu polega na tym, ze osoby ponizej 30 lat otrzymaja tylko 50% tej pomocy, tak jak obecnie mlodzi ponizej 25 lat. sytuacja podobna do ograniczen jakie maja A-kasse wobec mlodych ponizej 25 lat, gdzie rowniez stawka = 50%. Nalezy jednak pamietac ze to ograniczenie dotyczy tylko osob, ktore nie wyraza zgody na uczenie sie, doksztalcanie, podnoszenie swoich kwalifikacji zawodowych, praktyke zawodowa. Tak jest i teraz na A-kasse. Te osoby mimo wieku ponizej 25 lat, maja pelna, albo prawie pelna stawke zapomogi dla bezrobotnych. A wiec kontahjælp zbliza sie do warunkow na A-kasse. Nastepnym pociagnieciem bedzie wymaganie, aby wszyscy zatrudnieni w Danii ubezpieczyli sie w A-kasse. Komuna, jak powiedzila jeden z politykow, nie powinna byc komunalna "jadlodajnia" dla zdrowych, mlodych osob, tylko dlatego ze utracili prace.
vordingborg:
--- Cytat: Jomir w 27 Lut 2013, 16:40:13 ---4 km ponad granice bledu.
Co oznacza, ze na ograniczeniu do 60 jechali 70, ale na ograniczeniu do 130 , pocinali 147.
Osobiscie widze roznice i nie widze przesady.
Kiedys zaplacilam mandat za 1 km.
Bylo ograniczenie do 50, jechalam 56. Coz, takie sa przepisy, trzeba sie do nich dostosowac.
Jezeli zaczniemy przesuwac granice o kilometr to w koncu dojdziemy do paranoi.
Bo dlaczego 56 a nie 57, przeciez tylko o kilometr itp.
--- Koniec cytatu ---
Proponuje zaopatrzyć się w antyradar, całą tą ich technologię ukrytą w busach czy też kamery wystające za winkla wykrywają nawet najtańsze wykrywacze za 200 zł :)
W DK też już można kupić http://www.dba.dk/soeg/?soeg=radardetektor i wiem że zabronione ;D ale ja okradać się nie daje ::)
Jomir:
Okradac?
Rece mi opadly!
Wystarczy tylko dostoswac sie do przepisow.
Reksio:
--- Cytat: vordingborg w 27 Lut 2013, 17:15:53 ---Proponuje zaopatrzyć się w antyradar, całą tą ich technologię ukrytą w busach czy też kamery wystające za winkla wykrywają nawet najtańsze wykrywacze za 200 zł :)
W DK też już można kupić http://www.dba.dk/soeg/?soeg=radardetektor i wiem że zabronione ;D ale ja okradać się nie daje ::)
--- Koniec cytatu ---
Nikt cię nie okrada, co za debilna myśl, no sorry, ale chcesz kozaczyć na drogach to twoja sprawa, ale to normalne, że jak cię złapią to płacisz :o Nie słyszałam o tym, żeby dawali mandaty za prawidłową jazdę :o Boże, co za chore podejście...
aisak:
--- Cytat: vordingborg w 27 Lut 2013, 17:15:53 --- ja okradać się nie daje ::)
--- Koniec cytatu ---
W przeciwienstwie do dunskich kommune ;) ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej