Ogólne > Rodzina ...
Mały Niejadek
cwsm111:
http://ebobas.pl/forum/read.php?96,17701
http://naobcasach.pl/forum/niemowlece-skoki-rozwojowe-t7723.html
vaxa_rys:
czytalas o "bobas lubi wybór"?
happybeti:
Reksio, moja ma "fazy niejadka" cyklicznie i nieraz sama się dziwię, jakim cudem ona ma tyle energii, rośnie i przybiera na wadze... ::) ???
Skoki rozwojowe- owszem, bardzo częsty powód.
I dodam od siebie, że według mnie nie kończą sie na pierwszym roku życia ;) ;D
Ząbki- też.
Chyba trzeba zwyczajnie przeczekać...
Rozumiem,że mała chodzi do dagpleje, ale w domu jak obserwujesz, np w weekendy , to może dokładnie notuj , ile zjada, każdy kęs i łyżeczkę?
Może dzięki temu uspokoisz się i dojdziesz do wniosku, ze w rzeczywistości nie jest tak źle, że naprawdę w ciągu dnia zjadła całkiem-całkiem :).
Jest takie stare powiedzenie, że zdrowe dziecko się nie zagłodzi ;).
Natomiast, gdy wyczuje, że jego jedzenie to dla nas problem, to zaczyna robić problem z jedzeniem- to tez zaobserwowane na mojej i dzieciach w rodzinie.
Reksio:
--- Cytat: vaxa_rys w 24 Lut 2013, 21:44:33 ---czytalas o "bobas lubi wybór"?
--- Koniec cytatu ---
Mała nie lubi ostatnio jeść z łyżeczki lub widelczyka, tylko sama, rączkami. No to jej na to pozwalam, ale nie wszystko da się zjeść łapkami ;D Jeśli chodzi o wybór typu ziemniaczki, albo marchewka albo coś tam, to też go ma. Ale jeśli chodzi o nią, to ostatnio pluje mi prawie wszystkim. Nawet tym co uwielbiała wcześniej ???
W dagpleje powinna zaliczyć dwa posiłki, mały o 9 i większy o 11, ale też nie ma z tym sukcesu. Niania mówiła, że jedynie ogórki i awokado zje. Wcześniej nie było problemu z niczym. Aha, a zaczęło się zanim zaczęła chodzić do dagpleje, bo nawet pomyślałam, że może to przez to, ale jednak nie.
No i głównie martwi mnie to, że przez miesiąc nic nie przytyła, tylko rośnie w centymetrach, za to dość szybko.
ayme:
Wiem ,ze nie kazdy jest zwolennikiem sztucznych witamin, ale Mult-tabs tyggetablet o roznych smakach, mozna dawac juz od 1 roku ,wzmagaja one apetyt u dzieci i zapobiegaja niedoborom w okresach gdy jedza za malo.Za miesiac jak Mala skonczy rok mozesz sprobowac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej