Ogólne > Hydepark

Nordea przelew do PL-zmiana regulaminu

(1/3) > >>

Ewa123:
Cześć :)

Chciałam tylko napisać, ze Nordea zmieniła reguły co do przelewów do PL. Wcześniej można było wysyłać pieniądze do dwóch razy w  miesiącu za darmo, teraz trzeba płacić za przelew tu i w PL, chyba ze się wybierze inna opcje.

To zmieniło się od 1szego stycznia, nie wiem czy już ktoś o tym pisał,,,ale ja tego nie widziałam wiec płaciłam za przesłanie malej kwoty co miesiąc do PL ok 30zl dodatkowo.

Jak zakładałam konto w 2007 roku u nich wybrałam automatyczny przelew co miesiąc,,,,1-szego stycznia nikt mnie nie poinformował z  Nordei, ze muszę płacić dodatkowa kwotę,,,,wiec chce tylko ostrzec tych forumowiczów którzy nie wiedza o tym, tak jak ja ;)

Polecałabym przeczytać nowy regulamin na ich stronie internetowej ;)

Pozdrawiam i miłego dnia :)

nadusiaa:
my niewybieralismy zadnej opcji tylko jak chcielismy przelac pieniazki to raz w miesiacu mielismy za darmo i zadnych innych oplat nieplacilismy.

happybeti:
Za darmo można było wysyłać, jeśli polskie konto tez było w Nordei, jesli w innym banku, pobierana była niewielka opłata.
O zmianie regulaminu informowali- przynajmniej ja dostałam wiadomość od banku po zalogowaniu się na swoje konto.

nadusiaa:
no tak ja w polsce tez nordea,i to dlatego.

miksboks:

--- Cytat: Ewa123 w 26 Lut 2013, 09:22:53 ---
Chciałam tylko napisać, ze Nordea zmieniła reguły co do przelewów do PL. Wcześniej można było wysyłać pieniądze do dwóch razy w  miesiącu za darmo, teraz trzeba płacić za przelew tu i w PL, chyba ze się wybierze inna opcje.

To zmieniło się od 1szego stycznia, nie wiem czy już ktoś o tym pisał,,,ale ja tego nie widziałam wiec płaciłam za przesłanie malej kwoty co miesiąc do PL ok 30zl dodatkowo.

--- Koniec cytatu ---

jeżeli robi się przelewy pomiędzy dwoma nordeami, tzn. duńską a polską (lub innymi państwami, gdzie są nordee) nadal można robić przelewy za darmo, jeżeli dwa konta na nordeach(np. polskiej i duńskiej) należą do tej samej osoby. należy tylko zaznaczyć, że jest to przelew wewnętrzny pomiędzy nordeami.

przepisy nie mogły się zmienić, ponieważ robiłem po 1. stycznia przelewy pomiędzy swoimi kontami na nordeach i nie pobrało mi nigdy opłaty za wysłanie i odebranie pieniędzy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej