Ogólne > Hydepark

Nordea przelew do PL-zmiana regulaminu

<< < (2/3) > >>

Ewa123:
Dzis wyslalam pieniadze do PL i pobralo mi 40 DKK i bylo napisane, ze odbiorca rowniez zostanie potracony. Dodam,ze posiadam konto w Nordea DK i PL. Wiec czegos tu nie rozumiem , po Waszych odpowiedziach ;) Pomozcie mi zrozumiec ;)

miksboks mozesz mi napisac, gdzie zaznaczasz, ze robisz przelew wewnetrzny i jak to sie nazywa po dk?

Nie wiem co mam myslec o tym banku, jakbym miala zostac dluzej w DK to napewno bym zmienila, bo nie raz mialam z nimi problem. W Polsce to samo.

Zofija:
Ja wysylam tez pieniadze do Polski z konta Nordea tutaj na konto Nordea w Polsce. Ostatni raz wysylalam w styczniu tego roku bez zadnych oplat. Wchodze w zakladke Udenlandske betalinger, potem w Overførsel i Nordea i to wszystko. Zadnych oplat  :)

Krakers:

--- Cytat: Ewa123 w 26 Lut 2013, 17:19:01 ---Dzis wyslalam pieniadze do PL i pobralo mi 40 DKK i bylo napisane, ze odbiorca rowniez zostanie potracony. Dodam,ze posiadam konto w Nordea DK i PL. Wiec czegos tu nie rozumiem , po Waszych odpowiedziach ;) Pomozcie mi zrozumiec ;)

miksboks mozesz mi napisac, gdzie zaznaczasz, ze robisz przelew wewnetrzny i jak to sie nazywa po dk?

Nie wiem co mam myslec o tym banku, jakbym miala zostac dluzej w DK to napewno bym zmienila, bo nie raz mialam z nimi problem. W Polsce to samo.

--- Koniec cytatu ---

Odbiorca potrącony (miejmy nadzieję, że samochody będą go / ją omijały) ... nie będzie ;) - bank za wpłynięcie pieniędzy z tytułu przelewu zagranicznego przychodzącego nie pobiera żadnych opłat.
Polecam zapoznać się z tym komentarzem:
http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,9436.msg1001056.html#msg1001056
- bo w przypadku pewnych kwot ... bardziej opłaca się przelewać złotówki (duński bank zamienia "walutę" i wysyła złotówki, polski je odbiera ... jest wówczas dodatkowa opłata, ale powyżej pewnej kwoty jest ona pokrywana przez lepszy kurs przeliczeniowy banku "duńskiego") - no chyba, że potrzebujesz dokonywać przelewy na konto walutowe.

Ewa123:
Dziękuję za odpowiedzi i Życzę Wam miłego wieczoru :)

Zofija:
Krakers! Ja przelewam korony na konto zlotowkowe w Polsce, tzn zaznaczam przy przelewie korony z konta dunskiego a zlotowki na konto polskie i zadnej oplaty z tyt wymiany koron na zlotowki  mi ani dunska Nordea ani polska nie pobiera. To co ty piszesz to tak bylo moze jakies 2 lata temu( nie pamietam dokladnie), wtedy pobierane mialam z konta dunskiego za wysylke a z konta polskiego za odbior.  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej