Ogólne > Rodzina ...

rozwod a mieszkanie socjalne

(1/3) > >>

kumcok:
Witam , wlasnie rozwiodlem sie z zona , i chcialbym sie jak najpredzej wyprowadzic z domu co by nie zaogniac sytuacji jeszcze bardziej i klucic sie przy dziecku , ale moja sytuacja finansowa nie  jest najlepsza tym bardziej ze jestem na chorobowym ,
pytanie moje brzmi czy moge sie zwrocic do komuny o  mieszkanie socjalne i np depozyt ? czy mam prawo do takiego mieszkania i o co moge sie postarac , bo slyszalem ze mozna otrzymac :
- depozyt plus jakies drobne na start tzn na umeblowanie mieszkania ?

varszafiak:
Musisz pójść pogadać , każda sprawa jest inna... ale sa takie możliwości jak piszesz.
Pomagaja z mieszkaniami , kaucja, i troche funduszy na przeprowadzkę, co do mebli to nigdy o czyms takim nie slyszalem.
Pierwsze meble na start w Dani, to mozna sobie zorganizowac, np z wystawek.

Powodzenia kolego.

@ae@:
Do komuny mozesz sie zwrócic - co i czy dostaniesz pomoc z komuny to inna sprawa.

Komuna ocenia kazdy przypadek indywidualnie, nie ma odgórnych przepisów - ze " sie nalezy".

Mozna starac sie o mieszkanie z puli komuny, mozna starac sie o pozyczke na indskud, pozyczke na umeblowanie mieszkania - ale podkreslam nie jest tak ze ma sie do tego prawo tylko ze komuna ma mozliwosc przyznania pomocy jesli uzna ze nie mozesz sobie "pomóc" sam np. pozyczka z banku na meble, podzial mebli z malzonka, samochód itp itd

Spróbuj - moze cos ci przyznaja.

Jomir:
Zawsze tez mozna zaczac od wynajecia umeblowanego pokoju. Mysle, ze koszt bedzie i tak nizszy od czynszu za mieszkanie.

varszafiak:

--- Cytat: Jomir w 07 Mar 2013, 15:42:13 ---Zawsze tez mozna zaczac od wynajecia umeblowanego pokoju. Mysle, ze koszt bedzie i tak nizszy od czynszu za mieszkanie.

--- Koniec cytatu ---

I do wynajetego pokoiku bedzie zabieral swoje dziecko?
Idzie babie na reke i dlatego ma mieszkac w przybudowce?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej