poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: bol zatok :(  (Przeczytany 32060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline movicol

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
bol zatok :(
« dnia: 13 Mar 2013, 10:08:45 »
Witam od ok 2 tyg.mam  bol zatok czolowych ,bylam u lekarza dostalam antybiotyk primcillin na 7 dni i dodatkowo mam brac panodil  jednak dzis mija 4 dzien zazywania leku i nie ma poprawy ,w polsce sa dostepne roznego rodzaju leki typu Sinupret ,rozrzedajace zalegajacy katar w zatokach ,chcialabym sie poradzic czy tu tez mozna kupic takie lekarstwa ,moze ktos z was mial podobny problem , dodam ze inhalacje ,plukanki ,psikania otrivinem oraz roznymi wodami nie daja poprawy  :( 

Offline jfrida

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 5
Odp: bol zatok :(
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Mar 2013, 10:33:01 »
Hej, w Danii - Sinupretu nie dostaniesz ale mozesz sprobowac kupic poprzez allegro http://allegro.pl/sinupret-na-ostre-przewlekle-stany-zapale-zatok-i3094694587.html, lub w tej internetowej aptece http://www.apo-rot.de/indexproducts.html?partnerid=googledksinupret&_filterkat1=sinupret&gclid=CP-nlIm9-bUCFcV8cAodrl0AjQ (ja osobiscie zawsze go kupuje tutaj, jezeli nie wybiram sie do Polski, bez problemu wysylaja do Danii). Ja tez wlasnie jestem po zapaleniu zatok, po 5 dniach lekrz zmienil mi antybiotyk na silniejszy i przeszlo, Profilaktycznie na razie lykam Sinupret. Zdrowka zycze :).
« Ostatnia zmiana: 13 Mar 2013, 10:47:06 wysłana przez jfrida »

Offline movicol

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Mar 2013, 11:30:52 »
dziekuje za podpowiedz a jak dlugo czekasz za przesylka ?

Offline movicol

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Mar 2013, 11:46:32 »
nie bardzo wiem jak tam sie zarejesrtrowac  :)

Offline jfrida

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Mar 2013, 11:46:58 »
Na ogol 2-3 dni maksymalnie. Jezeli masz tendencje do zapalenia zatok, radze sie zaopatrzyc w lampe na podczerwien i naswietlac, mi to pomaga, ale ja mam chroniczne zapalenie juz od kilkunastu lat.

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Mar 2013, 11:47:48 »
A bylem przekonany, ze tylko mala i do tego czarna ma tutaj klinike :)
Lekarstw z recepty nie wolno wysylac poczta do innego kraju; zadzwon do lekarza i powiedz ze przepisane lekarstwa nie dzialaja i czy moze ci wypisac inne. Do wizyty u laryngologa nie trzeba skabusewania, tam tez mozesz zawedrowac w ostatecznosci.

Offline jfrida

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Mar 2013, 11:53:01 »
Sinupret nie jest na recepte :), pomaga w usunieciu wydzieliny. Jak klikniesz w wybrana opcje, tzn. ktory chcesz zakupic, klikasz dodaj do koszyka, idz do kasy, zaplac i tam baedziesz mial 2 opcej: zaloguj sie lub utworz nowe konto, dalej juz z gorki. Pozdrawiam.

ps. z MC w szranki wchodzic nie bede, nie dorastam jej do piet w znajomosci medycyny ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 13 Mar 2013, 11:53:01 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Mar 2013, 12:45:34 »
NIe jest powiedziane, ze antybiotyk zadziala po 4 dobach, czasem trzeba troche wiecej czasu. Radzilabym po pierwsze nie przerywac bez kontaktu z lekarzem.
Zadzwon i umow sie na wizyte, niech lekarz zdecyduje, czy ewentualnie nie zwiekszyc dawki, albo zmienic antybiotyk.

CO do zaleconego powyzej leku. NIe znam, nie wypowiadam sie. Jednak jezeli zaczniesz go brac, to nie przerywaj antybityku. Usuwanie wydzieliny, a antybiotyk to dwie rozne sprawy.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline movicol

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Mar 2013, 12:52:04 »
nie chce przerywac antybiotyku ,jeszcze 3 dni do konca i watpie czy pomoze ,mialam kilkanascie lat wczesniej problemy z zatokami i to powrócilo ,jednakze ten antybiotyk na mnie nie dziala a bol jest okropny :(

Offline movicol

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Mar 2013, 12:56:59 »
zamowilam sinupret  a jutro zglosze sie do lekarza o zmiane antybiotyku . Mam nadzieje ze zmieni ,co do sinupretu jest on uzupenieniem  leczenia i moze byc stosowany przy antybiotykoterapi jako pomoc przy pozbyciu zalegajacej wydzieliny .

Offline movicol

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Mar 2013, 12:59:37 »
NIe jest powiedziane, ze antybiotyk zadziala po 4 dobach, czasem trzeba troche wiecej czasu. Radzilabym po pierwsze nie przerywac bez kontaktu z lekarzem.
Zadzwon i umow sie na wizyte, niech lekarz zdecyduje, czy ewentualnie nie zwiekszyc dawki, albo zmienic antybiotyk.

CO do zaleconego powyzej leku. NIe znam, nie wypowiadam sie. Jednak jezeli zaczniesz go brac, to nie przerywaj antybityku. Usuwanie wydzieliny, a antybiotyk to dwie rozne sprawy.
biore primicillin 800 mg 3 razy dziennie ,nie wiem czy da sie to zwiekszyc ,wolalbym zmiane na inny antybiotyk ,bo jeszcze troche i ten bol mnie do grobu wpedzi :(

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Mar 2013, 13:37:45 »
biore primicillin 800 mg 3 razy dziennie ,nie wiem czy da sie to zwiekszyc ,wolalbym zmiane na inny antybiotyk ,bo jeszcze troche i ten bol mnie do grobu wpedzi :(
Wszytsko sie da :)
Ale czasem trzeba zmienic na antybiotyk o szerszym spectrum dzialania. Lekarze zawsze zaczynaja od czegos slabszego, by byla mozliwa zmiana w razie potrzeby.
ZDROWKA!
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline silk

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 32
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Mar 2013, 13:42:29 »
Polecam: http://www.aptekaslonik.pl/advanced_search.php?find=sinupret&x=30&y=11
Idzie 3-4 dni i sa niskie koszty przesylki. Miejsce sprawdzone i wyprobowane :)

Offline Roxi903

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Mar 2013, 16:08:23 »
movicol  mialam ten sam problem co ty,bol okropny :( Polecam Zymelin naprawde skuteczny, mnie ustapil bol  po 2 dniach

Offline ayme

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 48
  • Reputacja: +1/-5
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Mar 2013, 16:33:01 »
Kup Urtepensil w Matasie  kapsulki ziolowe na bazie echinacei i innych ziol, jest to naturalna "penicylina",pomaga na wiele stanow zapalnych .Zrob sobie inhalacje z kropli mietowego jakby olejku -japansk pebermynte -bardzo pomaga i odtyka nos.z Polski  warto kupic  A -katar tabletki .No i w Dani, droga mlodziezy nauczylam sie chodzic w czapce od wrzesnia do maja  ;D ;Dto pomaga najbardziej ::)zauwazylam ze w Kopenhadze duzo osob chodzi w czapkach , natomiast na wsiach i malych miastach wszyscy bez czapek, ciekawe dlaczego?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 13 Mar 2013, 16:33:01 »

srodek na bol

Zaczęty przez kasiaertDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4695
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2009, 20:50:07
wysłana przez RybkaWillego
zapalenie zatok

Zaczęty przez maro75Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 1