Ogólne > Hydepark

bol zatok :(

<< < (9/16) > >>

MalaCzarna:

--- Cytat: ayme w 13 Mar 2013, 22:13:59 ---cos musi byc na rzeczy z ta lewatywa bo u nas  jak pacjenci sa niespokojni to wlasnie najpierw MOVICOL inaczej Moxaolie  (srodek na przeczyszczenie )dostaja,jak nie pomaga, bo za lagodny dajemy im czopka Perilaxa , a jak to nie pomaga to klyx dostaja czyli klyzme, taka lewatywe z tubki i jak reka odjal sa spokojniejsi i w humorze .  ;D ;D

--- Koniec cytatu ---

A to ciekawe , nie wiedziałam o tym ! A ja wyjaśniają to lekarze ?

MalaCzarna:

--- Cytat: 1941 w 13 Mar 2013, 21:20:15 ---Wiedzialem, ze lewatywa to strzal w 10che. Popularna nazwa irygator, jama ustna, jelita, a nawet pochwa.!

--- Koniec cytatu ---

Wybitny niemiecki lekarz i naukowiec Max Gerson opracował metodę leczenia opartą na oczyszczaniu organizmu ,
gdzie m.in.wykorzystuje się lewatywy jako metodę leczenia.
Tam jest chyba nawet do 5 lewatyw z kawy dziennie w początkowym okresie leczenia.

ayme:
Poniewaz pacjenci sa starsi i maja wolna perystaltyke oraz biora leki z grupy antypsychotycznych ktore powoduja obstrukcje ,czyli zatwardzenie ,wiec to po prostu powoduje ulge u nich ,ze moga sie zalatwic i sa spokojniejsi.A nieraz szaleja , wydaje sie ze sa w psychozie ,a oni po prostu zatwardzenie maja  :o szczegolnie ci z demencja nie potrafia powiedziec i sa przez to niespokojni.Jest tez odwrotnie ,sa tez  upierdliwi co przychodza bez przerwy i chca ten Movicol wlasnie ,pija ,pija, a i tak mowia ze maja zatwardzenie .Fiksuja na punkcie sr...a.

@ae@:
A ten Max Gereson to tak przypadkiem tej lewatywy do czegos innego nie uzywal?
Nie oczyszczanie organizmu a hm..tja...sprawianie przyjemnosci?

Lata 30-50... ;D

Tez mozna o tym na internecie poczytac. Internet duzy i cierpliwy  ;D

varszafiak:
Kurcze po co ja tu wlazlem?
Ale jak juz obrzydziliscie  mi sniadanie, chcialbym podzielic sie z wami fotka  co moze nas zaskoczyc z "drugiej strony" .

Instrukcja obslugi http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej