Ogólne > Rodzina ...
Program pomocy w integracji dzieci i rodzin z dziecmi - szukamy aktywistow
@ae@:
A to dobre pomysly z róznych komun: http://www.sm.dk/Publikationer/Sider/VisPublikation.aspx?Publication=699
Social og Integrationministeriet ma duzo publikacji.
1941:
A w Ambasadzie nie potrzebuja kogos od Bezpieczenstwa Narodowego? Bo jeden kadydat wlasnie wybiera sie do Danii z odpowiednim wyksztalceniem i przygotowaniem zawodowym. Moze bedzie jak znalazl, na poczatek moze roztoczy opieka projekt z tej strony, a pozniej moze to jakos ruszy.
aisak:
Naprawde super sprawa Jomir. W mojej kommune zyja obok siebie Polacy, Dunczycy i inne narodowosci. I tak sobie zyjemy, przywitamy sie z rana, spojrzymy przychylniej lub mniej przychylniej. I ciagle jestesmy zawieszeni jak w jakiejs prozni. Nie przynalezymy do dunskiego spoleczenstwa, nie wykazujemy inicjatywy, lub tez chcielibysmy, ale za bardzo nie wiemy jak. Popelniamy faux pas dzien po dniu, a to na pewno nie integruje. Zaczynamy sie bac, a to prosta droga do agresji. I ta, nasza niechec, strach czy nieumiejetnosc zachowania sie nieswiadomie przelewamy na nasze dzieci. A one tez nie maja lekko. Moze i mowia po dunsku, ale maja inne nawyki, inaczej sie ubieraja, maja inna religie, znaja inne filmy, ksiazki, nie przepadaja za lukrecja.... Sa inne, maja nawet inne smieszne imiona. Niektore z nich sie przystosuja, ale inne.... Moze juz zawsze beda obcymi w obcym kraju.....
Jesli mozna to zmienic, to ja jestem 3 X TAK :)!
vordingborg:
A ja 3 X NIE !!! Epoka czynów społecznych już dawno poszła w zapomnienie ::) Nie dajcie się zwieść, znowu szukają ciemnej masy do roboty za FRAJER a sami obdzielą się nagrodami,dyplomami, premiami i orderami.
Od integracji mamy już ministrów i całą armię związanych z tym urzędasów gnijących za biurkiem >:(
Niech sami ruszą cztery litery, a jak nie dają rady\chęci brak to na ich miejsce czeka już cała armia nowo wyprodukowanych bezrobotnych.
Pozdrawiam :)
aisak:
--- Cytat: vordingborg w 14 Mar 2013, 19:25:48 ---A ja 3 X NIE !!! Epoka czynów społecznych już dawno poszła w zapomnienie ::) Nie dajcie się zwieść, znowu szukają ciemnej masy do roboty za FRAJER a sami obdzielą się nagrodami,dyplomami, premiami i orderami.
Od integracji mamy już ministrów i całą armię związanych z tym urzędasów gnijących za biurkiem >:(
Niech sami ruszą cztery litery, a jak nie dają rady\chęci brak to na ich miejsce czeka już cała armia nowo wyprodukowanych bezrobotnych.
Pozdrawiam :)
--- Koniec cytatu ---
Czekaj, a moze to zaskoczy :). Bo to inicjatywa oddolna, nie odgorna. Moze to pomoze zmienic rowniez wizerunek Polaka w Danii? Nie jako: "Polak nie kradnij!", ale jako obywatela Europy, ktory poprzez swoja tradycje , wychowanie, edukacje i kulture jest w stanie dac od siebie duzo temu krajowi. Jesli plan bedzie ukladany oddolnie a nie narzucony przez urzedasow, to jest pole do popisu :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej