Ogólne > Rodzina ...

Program pomocy w integracji dzieci i rodzin z dziecmi - szukamy aktywistow

<< < (2/4) > >>

@ae@:
Mozna pozyczyc dunski system mentor.

Dorosly - velfungerende - dunski lub dunska rodzina pomaga, wprowadza, wyjasnia zasady dunskiego panstwa/przedszkola itp itd.
Idea o tyle dobra ze od poczatku obcokrajowiec spotyka sie z dunska kultura i sposobem myslenia.
Unika sie w ten sposób pulapki - obcokrajowiec pomaga rodakowi uzywajac wpólnego nie-dunskiego jezyka, obcej kultury, mentalnosc i sposobu myslenia.
Konczylo sie to czesto wspólnym swietowaniem swoich wlasnych dni swiatecznych a integracja szla w krzaki np. Voldsmose.

Pogooglowac mozna, znalezc komuny z mentor-ordning i dowiedziec sie jak to u innych juz dziala, co sie sprawdzilo a co nie.

På dunsku - man behøver ikke opfinde den dybe tallerken.

Powodzenia

O pomocy dzieciom - mozna skontaktowac sie z Børns Voksenvenner http://www.voksenven.dk/Hvem-er-vi-4.aspx
Jaki oni maja doswiadczenia, pomysly?

nadusiaa:
ja osobiscie uwazam ze to wspanialy pomysl,i ze sa tutaj osoby ktore we wlasnym zakresie tracac swoj czas chca pomoc rodzinom i dzieciom tutaj mieszkajacym.to wazne ja cos o tym wiem ,i osoby ktore rowniez maja problemy ze swoimi dziecmi tez wiedza o czym mowie.dziekuje ci jomir ze zajeliscie sie tym problemem,mam nadzieje ze uda sie. i ze nam jako rodzicom i najwazniejsze naszym dzieciom bedzie lepiej dostosowac sie tutaj do srodowiska,zeby pomoc im.

Jomir:
Aisak - na razie wchodzi w gre kopenhaska i Ishøj, Greve, z racji tego w tych okolicach jest sporo Polakow, ale glownie tego, ze tu jest ambasada, tu sa tez ludzie na ta chwile zaangazowani w projekt.

Jezeli zglosi sie ktos, albo grupka osob, ktora bedzie to w stanie poprowadzic to  w swojej kommunie - Jutlandia, Fyn, to bedzie tez tam. 

Jomir:
"ae" - dziekuje za dobre rady, poczytam podeslany material, byc moze skorzystamy, czesciowo z tego.

aisak:

--- Cytat: Jomir w 13 Mar 2013, 19:39:37 ---Aisak - na razie wchodzi w gre kopenhaska i Ishøj, Greve, z racji tego w tych okolicach jest sporo Polakow, ale glownie tego, ze tu jest ambasada, tu sa tez ludzie na ta chwile zaangazowani w projekt.

Jezeli zglosi sie ktos, albo grupka osob, ktora bedzie to w stanie poprowadzic to  w swojej kommunie - Jutlandia, Fyn, to bedzie tez tam.

--- Koniec cytatu ---
super :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej