Ogólne > Hydepark
Rodzina w potrzasku
1941:
--- Cytat: lukashero w 19 Mar 2013, 21:20:19 ---"niedoinformer" sam to slowo wymysliles?
przeczytaj teraz o tym swoim "fakcie medialnym"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Faktoid i http://sjp.pwn.pl/slownik/3281529/fakt_prasowy,_medialny
czasem zamiast ogladac tv i wierzyc we wszystko co powiedza, uzyj wlasnego rozumu. ja nie napisalem ze cos wymyslasz.wymyslil ktos inny,a ty to bez zadnego sprawdzenia podajesz dalej.internet jest nie tylko po to aby pisac glupoty.warto czasem cos przeczytac.
--- Koniec cytatu ---
Ja nie uprawiam publicystyki ani dziennikarstwa, zeby informacje medialne sprawdzac, to robia ci co wlasnie tworza fakty medialne. Gdybym to ja pierwszy mial podac takie informacje publicznie o jakichs zdarzeniach oczywiscie obowiazywaloby mnie sprawdzenie tego, ale ja tylko przytoczylem informacje publiczne ktore juz sie pojawily po tejze wlasnie "obrobce" dzinnikarskiej, przytoczylem i powolalem rowniez zrodlo. Wiec sobie kolego poczytaj co komu i kiedy.
Wiemy, ze dzwoni tylko w jakim kosciele?
Byc moze niezrozumiale nieco operowlem informacja a fakt medialny, ale w gruncie rzeczy chodzilo o informacje, na ktore potocznie rowniez mowi sie fakt medialny.
Emill:
--- Cytat: 1941 w 19 Mar 2013, 20:53:44 ---Ja przytoczylem oficjalny fakt medialny z telewizji polskiej i niczego nie wymyslam. Choc w glebi duszy mam podobne zdanie do Twojego, to z rzeczywistymi faktami nie dyskutuje.
--- Koniec cytatu ---
Poprawiłeś mi humor z wieczora tym oficjalnym faktem medialnym, dzieki :)
Nie mam dzieci, ale z tego co mówią znajomi/rodzina to utrzymanie takiego małego człowieka kosztuje wpizdu i jeszcze więcej, nie mówiąc już o czasie i poświęceniach. Czy ty wierzysz w to że ktoś będzie się tak poświęcał dla paru groszy z mops-u? Nie pytam o to co mówią w telewizji tylko o twoje odczucia...
lukashero:
ja pierdole, stary.gdzie sens?gdzie logika? mozna powtarzac jakies brednie tyko dlatego ze gdzies je sie uslyszalo? we wszystko wierzysz co ci ludzie powiedzaalbo zobaczysz w tv? wlasnie po to jest internet, aby spradzic jakies niedorzeczne informacje. nikt nie ocenia tego co ktos ci powiedzial, tylko ciebie ze pierdolisz glupoty.TY jestes odpowiedzialny za swoje slowa.co to za idiotyczne tlumaczenie ze nie uprawiasz publicystyki ani dziennikarstwa.ja nie jestem kucharzem ale surowych kartofli nie jadam.nie trzeba byc dziennkarzem zeby logicznie myslec.nie rzucaj sie ,tyko napisz "mea culpa" i zamykamy temat.teraz juz wiadomo w ktorym kociele dzwoni.
zakladam jeszcze opcje, ze to ja sie myle.moge napisac ze ksiezyc jest z sera, bo slyszalem tak w tv. a nie sprawdzilem tego bo i po co? przytoczylem informacje, zrodlo mojej wiedzy i wystarczy. zreszta tak wyglada wiekszosc tutaj dyskusji.ktos pomieszka tutaj pol roku, wiedze o zyciu w danii (a szczegolnie mozliwosci jezdzenia na PL blachach) zdobyl od kolegow,a koledzy mieszkaja tutaj 8 miesiecy i wiedze czerpali forum polonii...
1941:
--- Cytat: Emill w 19 Mar 2013, 22:14:53 ---Poprawiłeś mi humor z wieczora tym oficjalnym faktem medialnym, dzieki :)
Nie mam dzieci, ale z tego co mówią znajomi/rodzina to utrzymanie takiego małego człowieka kosztuje wpizdu i jeszcze więcej, nie mówiąc już o czasie i poświęceniach. Czy ty wierzysz w to że ktoś będzie się tak poświęcał dla paru groszy z mops-u? Nie pytam o to co mówią w telewizji tylko o twoje odczucia...
--- Koniec cytatu ---
Wiesz to dotyczy regionow objetych strukturalna bieda w Polsce. Najczesciej te dzieci koncza w placowkach opiekunczych roznej masci. Rzecz dotyczy zarowno mlodych dziewczyn jak i kobiet, jednak tracacych patologia, tam gdzie jest bieda, marazm, brak perspektyw, wyksztalcenia.
Moje odzczucia?...... napisalem, ze mam takie same jak Ty ale nie doczytales.
Ch... mnie strzela na bezmyslnosc, a jeszcze wiekszy, ze doprowadza sie spoleczenstwo do takiego stanu i nic i nikt z tym nic nie robi. Wszyscy to maja w d........
1941:
--- Cytat: lukashero w 19 Mar 2013, 22:18:42 ---ja pierdole, stary.gdzie sens?gdzie logika? mozna powtarzac jakies brednie tyko dlatego ze gdzies je sie uslyszalo? we wszystko wierzysz co ci ludzie powiedzaalbo zobaczysz w tv? wlasnie po to jest internet, aby spradzic jakies niedorzeczne informacje. nikt nie ocenia tego co ktos ci powiedzial, tylko ciebie ze pierdolisz glupoty.TY jestes odpowiedzialny za swoje slowa.co to za idiotyczne tlumaczenie ze nie uprawiasz publicystyki ani dziennikarstwa.ja nie jestem kucharzem ale surowych kartofli nie jadam.nie trzeba byc dziennkarzem zeby logicznie myslec.nie rzucaj sie ,tyko napisz "mea culpa" i zamykamy temat.teraz juz wiadomo w ktorym kociele dzwoni.
zakladam jeszcze opcje, ze to ja sie myle.moge napisac ze ksiezyc jest z sera, bo slyszalem tak w tv. a nie sprawdzilem tego bo i po co? przytoczylem informacje, zrodlo mojej wiedzy i wystarczy. zreszta tak wyglada wiekszosc tutaj dyskusji.ktos pomieszka tutaj pol roku, wiedze o zyciu w danii (a szczegolnie mozliwosci jezdzenia na PL blachach) zdobyl od kolegow,a koledzy mieszkaja tutaj 8 miesiecy i wiedze czerpali forum polonii...
--- Koniec cytatu ---
A jak dlugo hero Ty mieszkasz w Danii? Bo ja miesiac juz jestem i wiedze czerpie wlasnie z polnia info i jezdze na pl blachach, informacje pomogly. Wszystkim pomocnym forumowiczom szczerze za porady i info dziekuje, a Ciebie drogi Hero prosze o odp.... sie odemnie. amen.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej