No, no prosze bardzo, ktos tu chyba zaczal "klasykow" cytowac
Sam bym tego lepiej nie ujał 
Ale is twierdzi, ze to brzmi wtórnie? 
Powaznie, do skarzacej : Słuchaj , podlegasz aktivering mimo wszystko, nieobecnosc na zajeciach usprawiedliwiasz karta pracy na ten dzien. Okolicznosci Swojej pracy, musisz przedstawic jobrodgiverce ktora Cie prowadzi aby w Twoim jobplanie ujeła i uwzgledniła fakt pracy przedstawiajac karty pracy na te dni jakie juz przepracowałas.
Ponadto i tak podlegasz typowemu programowi aktivering, do czasu nie korzystania z supplerendepenge lub podjecia stałej pracy. Do tego tez czasu, musisz meldowac sie w jobcenter on line raz w tygodniu, ten sam obowiazek bedzie Ciebie dotyczył gdy podejmiesz prace np. z dopłata z kommune løntilskud.
Taki ten swiat 
Marudze, bo zauwazylam (ledwo, ledwo....

) , ze pijesz do mnie

: aisak = ais = is

? Ale nie skracaj juz wiecej, ok? Bo sie nie rozpoznam

Jak fajne, to moze byc nawet wtorne

. Wazne, ze Betti ma swieta , a nie "prawie"

racje.
Kurcze, no czytam
linke i nie wierze wlasnym pieknym oczom: czy tylko ja tak mam, ze chcialabym byc na sile wrecz i 24h/doba aktywizowana przez rozmaite jobcentery i inne instytucje

? Noooo, nie sadze.... Ale tez z podziwu wyjsc nie moge, ze ktos nie ma ochoty skorzystac z tego, co otrzymuje calkiem gratis, z podnoszenia wlasnych kwalifikacji, mozliwosci lepszego zintegrowania sie z dunkim rynkiem pracy, itp, itd!
Ale to moze jest to rowniez kwestia pewnych priorytetow w zyciu, kwestia pewnego wychowania, wpojenia wartosci, moze roznica pokoleniowa. Mnie i cale moje pokolenie, tak mi sie wydaje,... wychowano w kulcie nauki, pracy i samodoskonalenia sie , niezaleznie od sytuacji zyciowych. Ale rozumiem, to nie musza byc wartosci kazdego pokolenia Polakow.... Podobnie staram sie wychowac syna. Mam nadzieje, ze mi sie uda.... Ale Mlody nie ma innej opcji, przy takiej...eeee.... pokreconej mamusce

Ale to przykre, swoja droga...
Linka, jakby co, nie zniechecaj sie, pisz...

. To nie jest ocena Twojej osoby, tylko Twojego "zapytania". Nic do Ciebie nie mam osobiscie, nie znam Cie..... Komentuje tylko pewna postawe zyciowa czesci polonii dunskiej....
Pozdrawiam