A co do Policji... Jeśli zapukałaby do mych drzwi to ja bardzo chętnie opowiem dokładnie co się tam dzieje,zresztą nie tylko ja bo tak się składa że jest nas dużo dużo więcej.Znam się na prawie i nie wyskakuj mi tutaj z paragrafami,wiem co mogę a czego nie mogę...Bardzo chętnie sama pójdę na Policję i to zgłoszę...Administratorów także nie strasz,dlaczego mieliby mieć z tego tytułu problemy????Forum po to właśnie między innymi zostało stworzone,kompromitujesz się tutaj nic poza tym...
Chyba nie zrozumialas mnie dobrze.

W moich postach, nie przystaje ani do jednej strony ani do drugiej... zycie nie nauczulo, ze tak naprawde prawda zazwycza jest po srodku. Jestem poprostu ciekaw jak ta "bajka sie zakonczy"
W zadnym poscie nie twierdzilem ze piszesz nie prawde... i w zadnym posice nie pisalem ze ci nie wierze...
ale jestem pewen, ze ta opowiastka jest wyolbrzymiona i zbyt pokoloryzowana.
Dlatego napisalem o drutach kolczastych oraz piecach w piwnicy itd... bys ty i inni zrozumeli do czego ty porownojesz ten hotel i do kogo porownojesz osoby pracujace tam (Hitler).
Chodzi o to, ze uzylas bardzo zlych/silnych porownan a w zasadzie zlamalas prawo. Przeczytaj sobie jeszcze raz ten paragraf.
To ze "bohater" twojej opowiesci lamie prawo nie usprawiedliwie ciebie, takze do lamania jego.
Porownojc kogos to najwiekszego zbrodniaza swiata oraz porownojac hotele do najgorszego miejsca na swiecie jakim jest oboz pracy, wykracza dalego po za granice moralnosci, a w tym konkretnie przypadku dochodzi do znieslawienia.
Moje przeslanie bylo abys uzyla innych porownan lub jesli chesz uzyc takich porownan powinans sie zabezpieczyc przed eventualnymi pozwami sadowymi - przeciez wystarczy uzyc gwiazdek, kropek lub innych oznaczek - wszyscy sie domysla co masz na mysli a nikt sie nie "przyczepi..."
Jeseli chodzi o moderatora... Wszystkie media, i nie wazne czy to jest gazeta, telewizja, radio, forum internetowe jest odpowiedzialne za tresc przekazu. W tym przypadku moderator jest odpowiezialny za to ze nie usunal watku, lub nie edytowal/usunal samych porownan. Staje sie on automatycznie wspowinny znieslawienia.
I zaden regulamin tego forum go przed tym nie uchroni. Dlatego dalem przyklad wielkiej korporacji jak megaupload (jest tych przykladow bardzo wiele), ktore tez myslaly, ze ich regulamin zabezpiecza...przed lamaniem prawa przez uzytkownikow... teraz placa gigantyczne odszkodowania (ale to inna bajka i inna historia)
Jesli chodzi o nie... tak rozlgryzlas mnie.... bylem w grupie zajmojaca sie miedzy innymi przestepczoscia internetowa w poprzedniej pracy...