Ogólne > Rodzina ...

mieszkanie- komuna gladsaxe

(1/5) > >>

arachne82:
witam
otrzymalismy oferte mieszkania ( komuna gladsaxe) i dostalismy je .
sprawa wyglada nastepujaca czy ktos sie orientuje jak wyglada w komunie dotacja na remont mieszkania i czy mozna je otrzymac?  Mieszkanie jest cale do remontu ( ściany do malowania i podlogi do odswiezenia). Niewiemy jeszcze czy mieszkanie zostanie odnowione zanim sie wprowadzimy czy bedziemy musieli sami calosc malowac.
czy ktoś sie orientuje jak mozna tego sie dowiedziec? czy taka informacja bedzie w kontrakcie?

Aneczka86:
na remontowe płaci się co miesiąc w czynszu i najczęściej (ja miałam zawsze) podane już w ofertach ile jest uzbierane remontowego i ta sumę możesz przeznaczyć na remont.

1941:

--- Cytat: Aneczka86 w 24 Mar 2013, 08:28:03 ---na remontowe płaci się co miesiąc w czynszu i najczęściej (ja miałam zawsze) podane już w ofertach ile jest uzbierane remontowego i ta sumę możesz przeznaczyć na remont.

--- Koniec cytatu ---

??????????????????????????????

Aneczka86:
Jak to co? ;D

1941:

--- Cytat: arachne82 w 24 Mar 2013, 08:11:44 ---witam
otrzymalismy oferte mieszkania ( komuna gladsaxe) i dostalismy je .
sprawa wyglada nastepujaca czy ktos sie orientuje jak wyglada w komunie dotacja na remont mieszkania i czy mozna je otrzymac?  Mieszkanie jest cale do remontu ( ściany do malowania i podlogi do odswiezenia). Niewiemy jeszcze czy mieszkanie zostanie odnowione zanim sie wprowadzimy czy bedziemy musieli sami calosc malowac.
czy ktoś sie orientuje jak mozna tego sie dowiedziec? czy taka informacja bedzie w kontrakcie?

--- Koniec cytatu ---

Na jakich zasadach jestes tu w Danii, jako uchodzca czy obywatel EU ktory przyjechal do pracy?
Ponadto, z jakich zasobow otrzymaliscie mieszkanie, spoldzielni w Komunie, czy wlasnie z zasobow Komunalnych?
O dotacji na remont mieszkania z Kommune to ja pierwszy raz slysze, moze o poreczeniu przez Kommune pozyczki na cel remontowy to tak, ale nie dotacje!
Normalnym jest, ze wprowadzasz sie do mieszkania odnowionego, wplacasz kaucje (sposoby rozne, raty, kredyt z poreczeniem przez Kommune, z Kommune w wyjatkowych przypadkach) i podpisujesz kontrakt, w standarcie kontrakt zobowiazuje do zwrotu mieszkania w stanie jakim sie go otrzymalo. Zazwyczaj i tak kaucja zostaje rozliczana na malowanie itd.
O tym w jaki sposob bedzie Wam przekazane mieszkanie musisz rozmawiac tam gdzie skladaliscie papiery o przyznanie i skad przyszed wam ten przydzial.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej