poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Industri pension  (Przeczytany 19141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
Odp: Industri pension
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Mar 2013, 23:54:59 »
Nie wiem o czym ty bredzisz to sa na zawsze twoje przechowywane/inwestowane przez nich pieniadze: osiagniesz wiek emerytalny placisz skat i sa twoje,bez wzgledu ile i jak namietnie placiles.To nie lezy w interesie panstwa zabierac pieniedzy na starosc czy karac, nie placisz to nie masz tez korzysci podatkowych.

A w odniesieniu do swego ostatniego wpisu, to wytlumacz mi gdzie w powyzej cytowanym napisales, ze sa jakies oplaty za przechowywanie jak to Ty ujales pieniedzy? I ze te oplaty w przypadku braku dalszych wplat sa pobierane z juz zgromadzonych srodkow w przypadku gdy zwrot z inwstycji nie pokryl wysokosci kwoty za obsluge? co zjada zgromadzone srodki?
Wprowadziles ludzi celowo w blad, czy to efekt Twojej narcystycznej ignorancji?
Natomiast, skat po reformie bedzie placony w wysokosci  cyt.   Vi vi|d eńor automatiskb eta|ea fgiftenp A 37,3% af din a|derssumi 2013o g trakke den fra din
opsparing

Troche znieksztalca tekst z pdf.

Wiec?

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Mar 2013, 00:21:38 »
Czlowieku,
Staralem sie tutaj pomoc pytajacej, a nie znalezc etat twojego tlumacza i butlera, madrzysz sie na forum nalgowo ale jestes totalnie bez pojecia i dlatego bezradny bo tez nie znasz jezyka.
 Zainwestuj wiec pieniadze w materacu i nie zawracaj glowy pomocnym ludziom.Wszystkie info ktore podalem byly ze strony ktorej link podalem, wiec nie badz bezczelny tluku!

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Mar 2013, 04:44:21 »
Czlowieku,
Staralem sie tutaj pomoc pytajacej, a nie znalezc etat twojego tlumacza i butlera, madrzysz sie na forum nalgowo ale jestes totalnie bez pojecia i dlatego bezradny bo tez nie znasz jezyka.
 Zainwestuj wiec pieniadze w materacu i nie zawracaj glowy pomocnym ludziom.Wszystkie info ktore podalem byly ze strony ktorej link podalem, wiec nie badz bezczelny tluku!

Wiedzialem, ze Ci nerwy puszcza, no tak to bywa z pustostanami.
Dla Twojej informacji moze jezyk znam lepiej od Ciebie? Tluku.....

A gdy bede potrzebowal faktycznie tlumacza poprosze Jomira, Roge, Andy-Andy, aymi, reksio, @ae@ i innych ktorzy wiem, ze sa fachurami w tej dziedzinie a nie niedouczonego forumowicza ktory wszystkie rozumy pozjadal a jak jest bezradny bo okazuje sie ze nic nie wie, reaguje agresja, co akurat jest normalne i czekalem tylko kiedy to nastapi.

Jednym slowem dales sie wpuscic w kanal, a w zasadzie sam sie w niego zapedziles.
« Ostatnia zmiana: 26 Mar 2013, 05:29:42 wysłana przez 1941 »

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Mar 2013, 05:38:29 »
I oto w ten sposob panowie przeszli na ,,TY,,TŁUKU-TŁUKU ;D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Mar 2013, 05:53:37 »
I oto w ten sposob panowie przeszli na ,,TY,,TŁUKU-TŁUKU ;D

Powinnas byc sprawiedliwa i zauwazyc kto "zaproponowal".

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Mar 2013, 07:39:52 »
 ;D :o :P

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #51 dnia: 26 Mar 2013, 08:05:01 »
...Vi vi|d eńor automatiskb eta|ea fgiftenp A 37,3% af din a|derssumi 2013o g trakke den fra din
opsparing...

Dotyczy kapitalpension.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 26 Mar 2013, 08:05:01 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Mar 2013, 08:32:42 »
...Vi vi|d eńor automatiskb eta|ea fgiftenp A 37,3% af din a|derssumi 2013o g trakke den fra din
opsparing...

Dotyczy kapitalpension.

Tak ale chodzi o to, ze podatek bedzie potracany co roku i to rowniez pomniejsza zgromadzony wklad na koncie, a tym mniejsza kwote sie inwestuje ponownie.
Bo do tego to sie sprowadza.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #53 dnia: 26 Mar 2013, 08:59:58 »
Nie masz racji.
Zupelnie pogubiles sie i w reformie podatkowej i rodzajach pension. Mieszasz zupelnie rózne rzeczy i czasy razem.

Polecam dokladniejsze poczytanie. Nie chce mi sie pisac bo sloneczko swieci i chce mi sie na świeże, mrozne, arktyczne, polarne powietrze  :)

Slonecznego dnia zycze.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #54 dnia: 26 Mar 2013, 09:03:50 »
Nie masz racji.
Zupelnie pogubiles sie i w reformie podatkowej i rodzajach pension. Mieszasz zupelnie rózne rzeczy i czasy razem.

Polecam dokladniejsze poczytanie. Nie chce mi sie pisac bo sloneczko swieci i chce mi sie na świeże, mrozne, arktyczne, polarne powietrze  :)

Slonecznego dnia zycze.

Dzieki, ale to co opisalem stoi na pismie z IP? informujacej osobe posiadajaca konto w IP. Wiec IP ma kilka rodzajow pensjon?

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Mar 2013, 10:55:01 »
1941,

Stwierdzam, ze jestes przerazliwie irytujacym i meczacym forumowiczem.
Dlaczego?

Juz na wstepie watka zwatpiles w wiarygodnosc pozytywnych informacji o IP , polecajac mi nawet guglowanie (czego ty chyba nigdy nie sprobowales).
Wkrotce potem zapalales nieograniczona ciekawoscia, zadajac wiele pytan, marudzac przy tym okropnie; dlaczego? Przeciez znasz ponoc jezyk lepiej niz ja? A co z google tlumaczem? A co z angielska wersja stron IP? Podawalem ci chetnie istotne info znalezione po paru minutowej wizycie na ich stronie; a jakie byly twoje reakcje?

Wyobraz sobie, ze nie kazdy forumowicz ma IP (ja nie mam) i nie kazdy ma ochote, bezinteresownie, poswiecic godziny na studiowanie firmy zwlaszcza widzac, ze ty bezradnie “ lezysz i czekasz “.

Sadze tez, ze wymienieni przez ciebie potencjalni tlumacze juz dawno wzieli by udzial w twoim “teleturnieju” gdyby to wzbudzilo ich zainteresowanie; zauwazylem tez, ze ae preferuje juz opalanie, polecajac tobie samonauke.

Wpusciles mnie w kanal? Co za wstyd! No i co teraz bedzie? Moge wyjsc z domu? Powinienem miec zalozone okulary sloneczne?

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Mar 2013, 11:59:33 »
Na podstawie własnego doświadczenia stwierdzam ze pierwsze realne zyski osiaga sie dopabuse gdy nasz kapital przekroczy 100.000  (po okolo 3 latach z 120 -130 stawka godzinowa)

Rzeczywiście IndustriPension ma w tyej chwili najlepsze wyniki, ale wyplate ubezpieczenia na wypadek scierci nizsza od PensionDanmark o 200.000   , miesieczne koszty Industi sa niewiele niższe od PD

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Mar 2013, 12:40:33 »
Nie masz racji.

Slonecznego dnia zycze.

Zgadza sie kapital pension to obliczony juz wklad i postawiony do wyplaty natomiast podatek dotyczy, juz wyplacanych pieniedzy emerytalnych poczynajac od 2013.
Doping sie przydal.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Mar 2013, 13:23:17 »
...Zgadza sie kapital pension to obliczony juz wklad i postawiony do wyplaty natomiast podatek dotyczy, juz wyplacanych pieniedzy emerytalnych poczynajac od 2013...

Nic tu sie nie zgadza. Musisz poczytac jeszcze raz.

Zacznij moze od podstaw. Rodzaje pension, potem opodatkowanie teraz i pózniej, potem kto, gdzie i kiedy.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Mar 2013, 13:45:44 »
...Zgadza sie kapital pension to obliczony juz wklad i postawiony do wyplaty natomiast podatek dotyczy, juz wyplacanych pieniedzy emerytalnych poczynajac od 2013...

Nic tu sie nie zgadza. Musisz poczytac jeszcze raz.

Zacznij moze od podstaw. Rodzaje pension, potem opodatkowanie teraz i pózniej, potem kto, gdzie i kiedy.

Teraz sie zgadza?

http://www.industrienspension.dk/medlemspjece_2013.pdf

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 26 Mar 2013, 13:45:44 »

PENSION DENMARK

Zaczęty przez kuku4Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 6586
Ostatnia wiadomość 18 Sty 2012, 12:30:28
wysłana przez kuku4
Pension Danmark - jednorazowa wypłata po śmierci ubezpieczonego